EGAL-TEAM Kft. | 2017.10.21
Facebook E-mail
/

Hozzávalók / 4 adag
250 g sütőtök
2 db tojás
80 ml olívaolaj
150 g finomliszt
150 g barna cukor
1 kk fahéj (őrölt)
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
1.A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.
2.Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
3.Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
4.A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe igazságosan elosztjuk a tésztát. (kb. két evőkanálnyi jut mindegyikbe).
5.190 fokon, légkeverésen kb. 18-20 perc alatt megsütjük.