EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.23
Facebook E-mail
/

Hány főre: 4

Elkészítési idő: 60-70 perc

Nehézségi fokozat: közepes

Hozzávalók:

Vanília öntet

Pite tészta

Elkészítés:

A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzátesszük a cukrot, a tojást, pici sót, és a tejfölt a tésztát összeállítjuk. Kétfelé osztjuk. Az almát lereszelve vagy leszelve 5 dl vízzel és a cukorral puhára
főzzük. 1,5 dl tejben a pudingport elkeverjük, és a forró almapéphez öntjük. Összeforraljuk.

Kikent, lisztezett tepsibe a tészta egyik felét belenyújtjuk, rárakjuk az almatölteléket, és beborítjuk a másik tésztából nyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, és 180C sütjük. Kihűlve porcukorral hintjük a tetejét.