EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojásfehérje
7 dkg cukor
1 ek napraforgó olaj
2 dkg finomliszt (finom)
1 dkg zsemlemorzsa
0.5 csomag sütőpor
11 dkg dió (vágott)
20 dkg nutella

Krémhez:
0.5 l tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dkg finomliszt (finom)
10 dkg csokoládé (olvasztott)
25 dkg vaj

Borításhoz:
10 dkg háztartási keksz
1 dl tej
2 dl habtejszín

Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat.
3. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a dióval.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
5. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
6. Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel (a fél literből).
7. A maradék tejet a cukorral felforraljuk
8. A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
9. A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit.
10. A vajat simára keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a sárgához.
11. A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel.
12. A háztartási kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.
13. Erre kerül a csokis krém.
14. A 2 dl tejszínt habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.