EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.23
Facebook E-mail
/

Hozzávalók egy 20x20cm-es tepsihez:
A tésztához:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
Csipet só
1 tojás sárgája
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál cukor
kb. 2 evőkanál tejföl
1 evőkanál zsemlemorzsa

A töltelékhez:
30 dkg meggy
Rumaroma ízlés szerint
Fahéj ízlés szerint
2 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő

A tetejére:
1 tojásfehérje

Elkészítés:
1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz, és lágy, könnyű, de nyújtható tésztát kapunk.
2. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, fahéjjal, cukorral, rummal és annyi vízzel, amennyi ellepi pár percig főzzük. 2 evőkanálnyit kiveszünk a levéből, csomómentesre keverjük a keményítővel, és visszaöntjük a többihez. Pár perc alatt sűrű, kocsonyás állagúra főzzük, félretesszük.
3. A tésztát kettévesszük, téglalap alakúra nyújtjuk őket. Letesszük a tepsibe az első réteg tésztát, megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, és beterítjük a meggyes töltelékkel. Pici fahájas cukrot még szórhatunk rá.
4. Beborítjuk a másik tésztával, villával alaposan megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
5. Kihűlés után szépen szeletelhető.