EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

140g kukoricadara,
200g madula,
1 ek sütőpor,
7 tojás,
350g cukor,
2 narancs,
2 alma,
60 g vaj,
1/2 citrom leve,
pici só,
mascarpone,
csipkebogyó szósz,
pályinka (barack).

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, és a vajjal, 50g cukorral citrommal egy lábosban fedő alatt, lassú tűznél megpároljuk. Langyosan összeturmixoljuk, ss hozzá adjuk a narancsok héját, és levét. A tojásokat a cukorral kb 6-7 percig keverjuk a mixerrel, és hozzáadjuk az előzőleg lisztté darált mandulát, a darát a sütőport, és a csipet sót, végül a narancsos alma pépet.
Egy kivajazott, darával megszórt tortaformába öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg a tetejét mandulaszeletekkel, ha marad, de ez nem kötelező. 180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 perc után 150C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, amit 30 perc után újra csökkentünk 120C-ra, és kb. 20-25 percig hagyjuk bent.
A csipkebogyó szószt még ősszel készítettem piacon vásárolt csipkebogyó léből, ha ez nincs, akkor valamilyen (csipkebogyó) lekvárt keverjünk össze pálinkával, 3:1 arányban.
A tortára kanalazzunk hideg mascarponét, és locsoljuk mag az alkoholos csipkebogyóval. Mennyei.