EGAL-TEAM Kft. | 2017.10.19
Facebook E-mail
/

Hány főre: 4

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi fokozat: közepes

Hozzávalók

Elkészítés:

Elkészítjük a stíriai galuskát, a lisztet elmorzsoljuk 5 dkg margarinnal, összegyúrjuk a túróval, 2 dkg porcukorral, és a tojásos tejföllel. Cipót formálunk belőle, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm széles csíkokra, majd 1/2 cm széles metéltre vágjuk, lisztezett tenyérrel, egyenként, nudliformán megsodorjuk. A tésztát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és amint a víz színére emelkedik, kiszedegetjük, az olvasztott margarinba forgatjuk. Közben elkészítjük az édes túrós mártást, kettéválasztjuk a 3 tojást. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék 6 dkg porcukorral, 2 dl tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A tésztára öntjük, lazán összekeverjük a mazsolával és a tojáshabbal. Nem túl mély tűzálló edényt kikenünk diónyi margarinnal, meghintjük a zsemlemorzsával, beleszedjük-simítjuk a tojásos metéltet, és 160 fokon 45 percig sütjük. Megszórjuk vaníliás porcukorral, a sütőtálban kínáljuk.