EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.23
Facebook E-mail
/

Hozzávalók / 10 adag
Tészta:
8 db tojás
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál finomliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
8 ek cukor (kristály)

Krém:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
2 kávéskanál vanília aroma
1 dl víz
12 g zselatin (1 tasak por)
3 dl habtejszín

Dekoráció:
5 db túró rudi (óriás)
180 g étcsokoládé
2 ek olívaolaj
0.25 dl habtejszín (1-2 ek - csokitól függően lehet, hogy több kell)

Elkészítés:
Tészta:
1.A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
2.A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
3.Ehhez a masszához először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk.
4.Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
5.Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.

Krém:
1.A krémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük.
2.A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a vanília aromát.
3.Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
4.A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet, és a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
5.Néhány órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.

Dekoráció:
1.Kivesszük a hűtőből a túró rudikat és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek (különben törik).
2.A csokimázhoz apró darabokra törjük a csokoládét, hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, végül a torta tetejére öntjük, és szépen elegyengetjük.
3.Mikor már nem forró a máz, óvatosan beleültetjük a félbevágott rudikat.