EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hány főre: 4

Elkészítési idő: 60-70 perc

Nehézségi fokozat: közepes

Hozzávalók

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. A túrót villával összetörjük, a tojásokat ketté választjuk. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, valamint a mazsolát, összekeverjük a túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és elvegyítjük a túrós keverékkel. A langyosra hűlt tésztát belekeverjük a túrós masszába. A tepsit kikenjük olajjal, kibéleljük egy réteslappal, amit megkenünk olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik. Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk. A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben 160 C°- on kb. 60-75 perc alatt szép pirosra sütjük.