EGAL-TEAM Kft. | 2018.01.20
Facebook E-mail

Kedves Vendégeink!

A Melódin Éttermek hálózat elkötelezett a termékei és szolgáltatásai folyamatos megújítása és fejlesztése iránt, hogy ezzel is támogassa az egészségtudatos táplálkozást.


Az ételeink neve mellett továbbra is az „i” információs ikonra kattintva érhető el a kalória-, szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalom, valamint a fél adagra vonatkozó előírt mennyiség/súly.

Az új fejlesztésünk eredményeként letölthető hetente egy allergén táblázat, amelyben nyomon követhető, hogy az étlapunkon megjelenő ételek tartalmazzák-e a legjellemzőbb allergéneket, mint a glutén, laktóz, tojás, hal, szója, mustár, zeller, szezámmag, diófélék, földimogyoró, rák, kéndioxid/szulfit, puhatestűek és kókusz.
Piktogram táblázatunkban kiegészítésként az alacsony koleszterin- és magas rost tartalmat is jelöljük.
Bízunk benne, hogy fejlesztéseink segítik az ételválasztást és szolgáltatásaink hozzájárulnak a hétköznapok egészségesebbé tételéhez.

Az allergén táblázat így érhető el weboldalunkon:

1. lépés: válassz éttermet a legördülő menüben.

2/A. lépés: a baloldali oszlopban megjelenő „étlapunk” alatt megtalálható bármelyik ételkategóriára kattintva megjelennek az ételek nevei, ami alatt az „allergének letöltése” gombra kattintva pdf. formátumban automatikusan letöltődik a táblázat.  

2/B. Ugyanitt található a „Piktogramok letöltése” gomb, amely letölti a táblázatot, ami két új oszloppal lett kiegészítve: az alacsony koleszterin- és a magas rost tartalomról adnak tájékoztatást.
A rostdús ételeink minimális rost tartalma 5 g.
A koleszterinszegény ételeink maximális koleszterin tartalma 50 mg.

Allergén táblázatunkban az aktuális étlapon szereplő ételek allergén összetevő tartalmát jelöljük.
Felhívjuk a figyelmet, hogy ételeink nem elkülönített és teljesen „mentes” környezetben, technológiával és alapanyagokból készülnek.
Emiatt a súlyos ételallergiával küzdők számára nem tudjuk garantálni, hogy ételeink megfelelnek számukra.