EGAL-TEAM Kft. | 2017.07.23
Facebook E-mail

Ezzel a jelzéssel ellátott ételeink gombát is tartalmaznak.

A gombák allergéneknek minősülő alapanyagok, amelyek allergiás reakciót váltanak ki. Az allergia lényegében az immunrendszer túlérzékenysége: a szervezet valójában ártalmatlan anyagok ellen kezd el védekezni. A védekezés erősségétől függően kellemetlen tünetek jelentkeznek, amik megterhelik a szervezetet, illetve szövődményeket is okozhatnak.

A gombák fogyasztása minimális kalória­bevitellel jár, mialatt fehérjéje tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.
Gazdag vitamin és ásványi anyag forrás: a gombák értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot és vitaminokat, főleg D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak.
Az ehető gombák 90 százalék vizet, 2–6 százalék szénhidrátot és csak nagyon kevés zsírt tartalmaznak.
Cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel glükóz- és mannittartalma csekély.