Melódin Receptek
- Vadas sertésből
- Hortobágyi húsos palacsinta
- Spenótos mozzarellás lasagne
- Aszalt szilvás szűzpecsenye
- Baconos csirkemell őzgerincformában
- Dubarry szelet
- Mézes-mázos grill oldalas
- Gluténmentes, céklás hajdinarizottó rozmaringos sült csirkecombbal
- Töltött zellergumó
- Fitt csicseriborsó ragu
- Quesadilla con pollo
- Roston sült sertésszűz zöldbors mártással
- Roston sült kacsamell borsos narancsmártással
- Lencsefőzelék
- Tejszínes pulykarizottó
- Portugál szárnyasragu sajtos rizsgombóccal
- Csőben sült csirkemell, ruccolás paradicsommal
- Zelleres borzaska
- Paleo baconos fűszeres csirkemáj, gombával
- Rozmaringos csülök, kapros sztrapacskával
- Roston sült gorgonzolás pulykamell csíkok
- Rakott karfiol
- Mediterrán ragu
Vadas sertésből
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka vagy -comb (dió része)
4-5 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Kis szelet karalábé
Kis szelet zeller
Só
Néhány szem feketebors
2 babérlevél
1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
2 dl tejföl
Mustár
Cukor
Citromlé
Elkészítés:
A húst szeletekre vágom és felteszem főni, mint a húslevest, lehabozom és bezöldségezem, teszek bele babérlevelet, sót. Amikor megfőtt, kiveszem a húst, a zöldségeket botmixerrel összeturmixolom.
A cukrot karamellizálom, beleöntök egy kis meleg levet, majd a zöldségpépet, összeforralom, ízesítem citrommal, mustárral, utána behabarom tejföllel elkevert ételkeményítővel (vagy liszttel).
- Vadas sertésből
- Hortobágyi húsos palacsinta
- Spenótos mozzarellás lasagne
- Aszalt szilvás szűzpecsenye
- Baconos csirkemell őzgerincformában
- Dubarry szelet
- Mézes-mázos grill oldalas
- Gluténmentes, céklás hajdinarizottó rozmaringos sült csirkecombbal
- Töltött zellergumó
- Fitt csicseriborsó ragu
- Quesadilla con pollo
- Roston sült sertésszűz zöldbors mártással
- Roston sült kacsamell borsos narancsmártással
- Lencsefőzelék
- Tejszínes pulykarizottó
- Portugál szárnyasragu sajtos rizsgombóccal
- Csőben sült csirkemell, ruccolás paradicsommal
- Zelleres borzaska
- Paleo baconos fűszeres csirkemáj, gombával
- Rozmaringos csülök, kapros sztrapacskával
- Roston sült gorgonzolás pulykamell csíkok
- Rakott karfiol
- Mediterrán ragu