EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:
(2 őzgerincformához)
• 1 kg csirkemell apró kockákra vágva
• 50 dkg szeletelt bacon
• 40 dkg reszelt trappista sajt
• 6 tojás
• 6 evőkanál liszt
• 6 evőkanál tejföl
• ételízesítő ízlés szerint
• bors ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát először kibéleljük alufóliával, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre rákanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal. Ráhajtogatjuk a bacont. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.
Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd visszatesszük még 10 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.