EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.20
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

• 8-10 szelet sertéshús
• 1 kis fej karfiol
• A besamel mártáshoz:
• vaj
• liszt
• tej
• Valamint:
• reszelt sajt
• só
• bors

Elkészítés:

Sertéscombot vagy -lapockát ajánlok hozzá. A karaj túl drága, meg nem is annyira szaftos hús. A húst a rostokra keresztben szeleteljük (amit a hentes megtehet), majd kicsit kiverjük, belülről kifele. Kevés zsiradékon kisütjük.
Az apró rózsákra szedett karfiolt, blansírozzuk. (Ez azt jelenti, hogy rövid időre forró vízbe dobva előfőzzük.)
Ha a hús kész, a karfiolt ráhalmozzuk, majd béchamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk (besamel mártásnak is nevezhetjük). Serpenyőben vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá. Felöntjük tejjel, és mártás sűrűségűre főzzük, és a karfiollal megrakott hússzeletekre öntjük.
A sütőbe téve rövid ideig sütjük, hiszen minden elő volt sütve, főzve.
Én tálaláskor még meg szoktam szórni reszelt sajttal is, ami ráolvad a tetejére. A tepsiből összegyűjtött szafttal is meglocsolom.
Sűrű krumplipürével, rizzsel vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálalom.