EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:
Az oldalashoz
• 2 kg sertésoldalas
• 3 közepes db sárgarépa
• 2 közepes db fehérrépa
• 1 db vöröshagyma
• 10 szem fekete bors
• só ízlés szerint
• 6 gerezd fokhagyma
A páchoz
• 8 ek méz
• 100 g csípős paprikakrém
• 50 ml szójaszósz
• 12 gerezd fokhagyma
• 1 dl napraforgó olaj


Elkészítés:
1. A feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele egy villát, hogy ellenőrizzük.) A főzőléből kiszedve hagyjuk kihűlni, ill. leszáradni.
2. A pác készítése: a mézet az erős paprika krémmel összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, az olajat és jól összedolgozzuk. Az előkészített oldalasokat jól bekenjük (én belemártogattam) és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. Parázson gyakori forgatás mellett készre sütjük. Nem kell neki sok idő, mert a hús már puha, illetve vigyázzunk, mert a méz miatt könnyebben megég.