EGAL-TEAM Kft. | 2018.02.18
Facebook E-mail
/

Hány főre: 2 fő részére

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fokozat: közepes

Hozzávalók

Díszítéshez:

Elkészítés:

Mi nagyon kedveljük ezt a fogást és szívesen készítjük konyháinkban.

A kacsamellet, akárhogyan is készítjük el, nem mondhatjuk egy mindennapi ételnek. Azért ne aggódjatok, nem olyan nagy ördöngösség megsütni! Igaz, nekünk teljesen más konyhai technológia áll a rendelkezésünkre, amit a nagy mennyiség meg is követel, de a recepteket, amiket megosztunk veletek, újragondoltuk a családi konyhák igényei és lehetőségei szerint.

A Rosé kacsamell egyik titka a szép (nem túl zsíros) mell választása. A bőrét is rajtahagyjuk. Egy vágódeszkára téve 2-3 centinként vagdossuk be a mellet (irdaljuk), ezután sózzuk és borsozzuk. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Egy felforrósított serpenyőben kevés olajon 8-10 perc alatt a kacsamell mindkét oldalát ropogósra sütjük, közben adjuk hozzá a fokhagymát is. A sütést a mell bőrös oldalával kezdjük. Ha mindkét oldalával megvagyunk, vegyük le a tűzről és hagyjuk a serpenyőben kihűlni. Kb. 10 perc után jól szeletelhető lesz.

Addig készítsük el a narancsmártást. Egy evőkanálnyi barnacukrot egy kisebb edényben egy teáskanál vízzel karamellizálunk. 1dl narancslével felöntjük, jól elkeverjük és felforraljuk. Borsozzuk, Steak fűszerrel fűszerezzük, és egy teáskanál burgonyakeményítőt hozzákeverünk, ezzel sűrítve a mártásunkat.

Díszítéshez pedig 1db narancsra lesz szükségünk. A narancs héját vékony csíkokra vágjuk, és a narancshússal kiforraljuk. Majd petrezselyemmel és a naranccsal tálaljuk a kisült kacsamellet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Melódin - kisokos

irdalás = bevagdosás – így készítjük elő általában a bőrös húsokat. Célunk, hogy a bőr alatti zsír jól kisüljön, a bőr pedig sütés után finom ropogós legyen.

Kacsamell ára = egy ½ kg kacsamellet kb 1000ft-ért tudunk megvenni a piacon.

Bor ajánló: félszáraz, száraz testes fehér bort, vagy könnyed vörösbort ajánlunk a kacsamell mellé.