EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hány főre: 4

Elkészítési idő: 120 perc

Nehézségi fokozat: közepes

Hozzávalók

Elkészítés:

A csülköt vöröshagymás, sárgarépás, fokhagymás, paradicsomos,(füstölt szalonna bőrke) jó fűszeres pácban, sütőben megpároljuk úgy, hogy rádobjuk zöldségeket és amikor megpuhult, ebben a lében hagyjuk kihűlni a csülköt.
Amikor puha a csülök kivesszük a zöldségeket össze turmixoljuk és lisztel, besűrítjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és az olívaolajat.
A csülökből 18-20 dkg-os szeleteket vágunk és 160C-on 30 percet sütjük az ízletes paradicsomos, fűszeres pecsenyelét ráöntjük. Kapros sztrapacskával tálaljuk. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és egy kicsit tovább főzzük, mint a normál galuskát. Hirtelen leöblítjük, és szűrőn tartjuk. Közben a füstölt szalonna megmaradt zsírját felmelegítjük, hozzáadjuk a tejfölt és juhtúrót. Ebből egy meleg, csomómentes masszát kell kapnunk. Ezt a masszát összekeverjük a lecsorgatott sztrapacskatésztával, megszórjuk bőven az apróra vágott kaporral, meglocsoljuk a maradék zsírral, és a tetejére szórjuk az összes kisült pörcöt. Forrón tálaljuk.