EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.25
Facebook E-mail
/


Hozzávalók / 3 adag
25 dkg mozzarella
45 dkg spenót
3 közepes db paradicsom
6 dkg lasagne tészta (25x15 cm friss fűszeres lapok)
10 dkg ementáli sajt
2 gerezd fokhagyma
1 kk bors
1 kávéskanál só
1 ek olívaolaj

Besamel mártás:
5 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl tej
1 tk só
1 kk bors
3 csipet szerecsendió

Elkészítés:
1.A mélyhűtött parajt felolvasztjuk, egy kanál olívaolajon erős tűzön kezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a 2 gerezd fokhagymát. Addig sütjük, míg a leve elpárolog.
2.Egy edényben a vajat felolvasztjuk, ugyanannyi lisztet hozzáadunk, és együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá, majd felengedjük forró tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
3.A mozzarellát és a paradicsomot kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
4.A frissen gyúrt fűszeres tésztát leterítjük a tepsi aljába, majd befedjük besamellel.
5.A mártás tetejére spenótréteget terítünk, amire felváltva paradicsom és mozzarella szeleteket helyezünk, majd újabb tésztaréteg következik. Addig folytatjuk így a rétegezést, míg az alapanyagok elfogynak.
6.A felső réteg paradicsom és mozzarella réteget reszelt ementáli sajttal szórjuk meg.
7.200 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük (a tészta a gőzben megfő), majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk kicsit a sajtot a tetején.