EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka vagy -comb (dió része)
4-5 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Kis szelet karalábé
Kis szelet zeller

Néhány szem feketebors
2 babérlevél
1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
2 dl tejföl
Mustár
Cukor
Citromlé

Elkészítés:
A húst szeletekre vágom és felteszem főni, mint a húslevest, lehabozom és bezöldségezem, teszek bele babérlevelet, sót. Amikor megfőtt, kiveszem a húst, a zöldségeket botmixerrel összeturmixolom.
A cukrot karamellizálom, beleöntök egy kis meleg levet, majd a zöldségpépet, összeforralom, ízesítem citrommal, mustárral, utána behabarom tejföllel elkevert ételkeményítővel (vagy liszttel).