EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:
1,5 kg sütőtök
2 fej vöröshagyma
2 db kápia paprika
1 csipet só
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó
1 csipet őrölt bors
1 mk paradicsompüré
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk étolaj
kenyér

Elkészítés:
1.A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk feldaraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A hagymát meghámozzuk és felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé. 190 fokon 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.
2.Ezután aprítóba tesszük a sült hagymát, a sült kápia paprikát és a héjából kifejtett sütőtököt és az olajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük, majd az aprítógéppel pürésítjük. Az elkészíült sütőtökkrémet pirítóssal fogyasztjuk.