EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók / 8 adag
50 dkg fusilli tészta (vagy bármilyen csavaros tészta jó)
350 g tejföl (nagy dobozos)
6 ek majonéz (220 g)
2 ek mustár
Só ízlés szerint
Fehér bors ízlés szerint
2 ek bazsalikom
25 dkg gépsonka
2 közepes db lila hagyma
30 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
1.A tésztát bő sós, lobogó vízben 12 perc alatt megfőzzük.
2.Egy magas tálba elkészítjük a tejfölből, majonézből, mustárból és a bazsalikomból a mártást. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A lila hagymát felkarikázzuk, a sonkát és a füstölt sajtot felkockázzuk és a tejfölös majonézbe keverjük.
3.A tésztát leszűrjük és még melegen a hagymás-sajtos-sonkás mártáshoz öntjük és alaposan átforgatjuk. Kicsit hűlni hagyjuk és tálalhatunk is.