EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.20
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

• 3 ek vegyes mazsola,
• 2 ek aprított aszalt barack,
• 1 csésze quiona,
• 1 citrom,
• 3 ek olívaolaj,
• Negyed tk őrölt koriander,
• Negyed tk őrölt római kömény,
• Negyed tk fűszerpaprika,
• 2 érett avokádó,
• 2 szál újhagyma,
• 2 ek pirított mandulabél,
• só, bors.

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket meleg vízben 5 perre beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. Közben egy lábasban 2 csésze sós vizet és az átmosott quinoa szemeket felforrjuk. Lefedjük, alacsony hőfokon kb 10-15 percig pároljuk. Amikor a víz felszívódott, a quinoa átlátszóvá vált, egy tálaló edénybe áttöltjük, villával fellazítjuk. A citrom héját lereszeljük, húsából kicsavarunk 1 evőkanálnyi citromlevet. Ezt elkeverjük az olajjal és a fűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk. Az újhagyma fehér részét vékony karikákra felszeleteljük. A mandulát megpirítjuk (olaj nélkül), majd durván felaprítjuk. Az avokádót félbevágjuk, magját egy kiskanállal kivesszük, majd a héját leválasztjuk (vagy késsel megpucoljuk). A hús puhaságától függően vagy felkockázzuk vagy felszeleteljük. A kihűlt quinoahoz adjuk az avokádó, aszalt gyümölcs, mandula és újhagyma darabokat. Lelocsoljuk az öntettel, óvatosan elkeverjük.