EGAL-TEAM Kft. | 2017.12.13
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

• 1 kg padlizsán,
• 1 kg zöldpaprika,
• 1 kg paradicsompaprika,
• 30 dkg hagyma,
• 3 dl paradicsomszósz,
• 3 dl olaj,
• 1 evőkanál szemes bors,
• 1 mokkáskanál szalicil,
• só.

Elkészítés:

A padlizsánt süsd meg, majd hámozd meg és darabold fel. A zöldpaprikát szintén süsd meg, majd sózd meg, és tedd egy edénybe.
Takard le, ha kihűlt, daráld le a paradicsompaprikával egyetemben. A hagymát aprítsd fel, az olaj felét öntsd egy nagy lábosba.
Dinszteld meg rajta a hagymát, majd add hozzá a padlizsánt, a paprikákat, a paradicsomlét, és szórd meg a szemes borssal, valamint ízlésed szerint sóval is. Öntsd hozzá a maradék olajat, és gyakori kevergetés mellett addig főzd, amíg az olaj feljön a tetejére. Vedd le a tűzről a lábost, és keverd hozzá a szalicilt. Megtisztított, meleg vízbe állított üvegekbe adagold ki, kösd le, és dunsztold meleg takaróba 1-2 napra.