EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.25
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

• 1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
• 1 közepes fej hagyma
• olívaolaj
• 1 csokor kapor
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só
• bors
• liszt
• cukor
• 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zuzzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk.