EGAL-TEAM Kft. | 2017.12.13
Facebook E-mail
/


Hozzávalók / 4 adag
75 dkg paradicsom
140 g sűrített paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg mozzarella
1 l szárnyas alaplé
1 dl főzőtejszín
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
2 ek cukor
1 kk fűszerpaprika (csapott)
3 ek provence-i fűszerkeverék
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
1.Egy fazékban vizet felforralunk.
2.A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük.
3.A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
4.Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk egy botturmixal vagy robotgéppel.
5.Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát és ezt a keveréket megpirítjuk.
6.Azután rátesszük a fűszerpaprikát és elkeverjük a hagymával.
7.Ha megpirult a hagyma, ráöntjük az összeturmixolt paradicsomot és kb. 10 percig főzzük állandó kevergetés mellett.
8.Miközben fő a levesünk, a bazsalikomból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, felét félrerakjuk a mozzarella golyókhoz.
9.Ezután felöntjük alaplével, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikom felét, provance-i fűszerkeveréket, sót, borsot, cukrot.
10.Még 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
11.Végül hozzádjuk a tejszínt és még forraljuk pár percig folyamatos kevergetés mellett.
12.A mozzarella golyókat jól lecsepegtejük és meghempergetjük az apróra vágott bazsalikomban.
13.A levest kiszedjük, belerakjuk a mozzarella golyókat és bazsalikommal díszítjük.