EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.22
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

• 25 dkg magozott aszalt szilva,
• só,
• 1 db fahéjrúd,
• 2 db szegfűszeg,
• 5 dkg kristálycukor,
• 2 dl habtejszín.

Elkészítés:

Lábasba tesszük az aszalt szilvát, hozzáadunk 1 csipet sót, 6 dl vizet, beledobjuk a fahéjrudat a szegfűszegekkel együtt, és felforraljuk. Ezután kiszedünk a levesből 8 db szilvát, és durvára vágjuk azokat. További 10 percig forraljuk a levest, majd a fahéjrúd és a szegfűszegek eltávolítása után hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejszínt. Ismét felforraljuk, végül lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük. A durvára vágott aszalt szilvával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés tejföllel.