EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.23
Facebook E-mail
/

hozzávalók / 4 adag:

• 2 közepes fej brokkoli
• 2 közepes db burgonya
• 1 db vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 l szárnyas alaplé
• 2 dl főzőtejszín
• só ízlés szerint
• szerecsendió ízlés szerint
• bors ízlés szerint (frissen őrölt)
• 15 dkg trappista sajt (reszelve)

Elkészítés:

1. A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is).
2. Mikor megfőttek a zöldségek, elzárjuk alatta a tüzet, s botmixerrel pürésítjük.
3. Hozzáöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk, fűszerezzük.
4. Tálaláskor a tányér aljára durvára reszelt sajtot teszünk és arra szedjük ki a forró levest, végül frissen őrölt borssal díszítjük-illatosítjuk.