EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.23
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

• 2 evőkanál vaj
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
• 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
• 2 sárgarépa, apróra vágva
• 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
• 1 fej karfiol (rózsáira szedve)
• 1/2 Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
• 1 teáskanál só
• 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
• késhegynyi őrölt szerecsendió
• 1 kis csokor friss petrezselyemzöld

Elkészítése:

A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.
Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.
Öntsük bele a főzőtejszínt és főzzük fel az egészet még egyszer.
Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.
Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiollal.
Pirított zsemlekockákkal tálaltam.