EGAL-TEAM Kft. | 2017.10.19
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

3 db sárgarépa,
1 db vöröshagyma,
2 db krumpli,
1 teáskanál koriander,
őrölt bors,
2 db zöldségleveskocka,
só,
2-3 evőkanál olívaolaj,
1 l víz.

Elkészítés:

A koriandermagokat egy mozsárban törjük össze. A sárgarépát, a krumplit és a hagymát pucoljuk meg, majd daraboljuk fel.
Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összetört koriandert, és 1-2 pillanatig pirítsuk, majd tegyük bele a feldarabolt krumplit és a sárgarépát. Alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, majd forraljuk ki. Ezután alacsonyabb hőfokon kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
Amikor a krumpli és a répa is megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, ha szükséges, még ízesítsünk utána, és kevergetve forraljuk ki.