EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.20
Facebook E-mail
/

Hány főre: 4

Elkészítési idő: 180

Nehézségi fokozat: közepes

Hozzávalók

Elkészítés:

A libahúst megmossuk, fazékba tesszük, 2 liter vízzel felöntjük, majd lassú tűzön felforraljuk. Forralás közben a habot folyamatosan leszedjük. Miután felforrt, fűszerezzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselymet, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a meghámozott hagymát egészben tesszük a levesbe. Lassú tűzön gyöngyöztetve 2-3 órán át főzzük. Miután a hús megpuhult, a levest átszűrjük.

Míg fő a leves, elkészítjük a maceszgombócot. A pászka felét apróra összetörjük, másik felét ledaráljuk. A tojássárgáját, a zsírral, margarinnal habosra keverjük, a fűszereket pirított hagymához keverjük, majd tojásfehérjés lazítással az egészet összedolgozzuk.
Végül vizes kézzel golflabda méretű, nagyobb gombócokat formálunk belőle, s azokat a forró levesben, fedő alatt kifőzzük. Tálaláskor a húst a csontokról leszedve visszatesszük a levesbe. A zöldségekkel és a maceszgombóccal együtt tálaljuk.