Melódin Receptek
- Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal
- Nyers leves – görögdinnye-paradicsom-fetasajt
- Sajtkrémleves négyfajta sajtból
- Karfiol krémleves
- Brokkoli krémleves
- Aszaltszilva leves
- Rukkolakrémleves
- Sütőtökkrémleves
- Korianderes sárgarépa krémleves
- Zeller krémleves
- Kovászosuborka-leves
- Vargányaleves
- Joghurtos zöldségleves
- Mandulás brokkoli leves
- Karfiolkrémleves savanyú káposztával, kolbásszal
- Rózsakert leves
- Céklaleves zöldségekkel
- Liba erőleves maceszgombóccal
- Lencsés pulykahúsleves
- Vadászleves
Mandulás brokkoli leves
Hány főre: 4
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Hozzávalók
- 30 dkg brokkoli
- 2 evőkanál finomliszt
- 0,5 dl natúr joghurt
- 5 dkg szeletelt mandula
- 5 dkg margarin
- só
- őrölt feketebors
- őrölt szerecsendió
- 0,5 dl tejszín
- 8dl víz
Elkészítés:
A brokkoli kétharmadát margarinon megfuttatjuk, majd feltesszük főni 8dl vízben. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük és puhára főzzük. A lisztet a joghurtba keverjük.
A főtt brokkolit összeturmixoljuk a lisztes joghurttal és a tejszínnel, majd a meleg brokkolilével simára keverjük. A maradék (egyharmad rész) brokkolit 2x2cm kockákra vágjuk és a forrásban lévő leveshez adjuk, majd lassú tűzön készre főzzük.
- Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal
- Nyers leves – görögdinnye-paradicsom-fetasajt
- Sajtkrémleves négyfajta sajtból
- Karfiol krémleves
- Brokkoli krémleves
- Aszaltszilva leves
- Rukkolakrémleves
- Sütőtökkrémleves
- Korianderes sárgarépa krémleves
- Zeller krémleves
- Kovászosuborka-leves
- Vargányaleves
- Joghurtos zöldségleves
- Mandulás brokkoli leves
- Karfiolkrémleves savanyú káposztával, kolbásszal
- Rózsakert leves
- Céklaleves zöldségekkel
- Liba erőleves maceszgombóccal
- Lencsés pulykahúsleves
- Vadászleves