EGAL-TEAM Kft. | 2017.09.25
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

• 10 dkg rukkola,
• 1 db leveskocka,
• 1 közepes fej vöröshagyma,
• 3 dkg vaj,
• 1 evőkanál finomliszt,
• 1 dl főzőtejszín,
• 1 dl fehérbor (száraz),
• 1 teáskanál méz,
• bors ízlés szerint (frissen őrölt),
• A levesbetéthez,
• 6 szelet kenyér (Graham- kenyér),
• 1 dl tejföl,
• 12 dkg sajt.

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, a liszttel szórjuk. Fél liter vizet adunk hozzá és a leveskockát, majd a rukkolát, amelyből félmaréknyit félreteszünk a tálaláshoz. 10 percnyi forralás után botmixerrel összeturmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejszínt a bort és a mézet, még egyet forralunk, borsot darálunk rá. A Graham-kenyér szeleteket negyedeljük és a sajtos melegszendvicsnél leírtak szerint elkészítjük. Tálaláskor a leveshez adjuk, a félretett leveleket összevágva rászórjuk.