EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.23
Facebook E-mail
/

Hozzávalók:

900 g sütőtök - meghámozva, kimagozva,
20 g vaj,
0.5 közepes fej vöröshagyma,
1 késhegynyi fehérbors (őrölt),
1 csapott teáskanál só,
900 ml víz,
80 ml főzőtejszín (15-20%-os),
1 késhegynyi gyömbér (őrölt),
A tálaláshoz:
pirítós,
sajt – parmezán,
tökmag.

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk egy fazékban. A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd sózzuk borsozzuk. Ízesítés után azonnal rátesszük a sütőtököt, és felöntjük ai vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük a sütőtököt fedő alatt kb. 25 perc alatt. Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzácsurgatjuk a tejszínt, őrölt gyömbérrel beízesítjük, majd a tűzhelyre téve egyet rottyantunk rajta. Ízlésünknek megfelelően utánízesítjük az elkészült sütőtök krémlevest, pirított tökmaggal és parmezánnal megszórva, friss pirítóssal tálaljuk.