Meló Magazin
- Urban jungle
- Karfioltól az uborkáig: kovászoljon mindenki!
- Élelmiszerek, amik akkor sem romlanának meg, ha véget érne a világ
- Zöldeket beszélünk!
- Lopott idő!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok - Mire ügyeljenek a kutyatartók?
- Éljen május elseje!
-
Ehető virágok
- Zellerszár
- Sárgatúró
- Húsvét Európában
- Tippek a tavaszi fáradtság ellen!
- A tavasz első vitaminbombái
- Miben rejlik a pengeéles memória titka?
- Édesburgonya – több, mint köret
- Tél végi vitaminbomba, a retek
- Táplálkozzunk „színesen”!
- Miért szeretjük annyira a kávét?
- Te szereted a csokoládét?
- Egészségtelen ételek és italok, amiket nem ajánlatos fogyasztani, ha jót akarunk magunknak!
- A citromos víz jótékony hatásai. Tényleg csodát tesz a szervezettel?
- 6 zöldség és gyümölcs, amiket ne hanyagolj januárban!
- Léböjttel indítanád az új évet? Tedd azt!
- Kis karácsony, nagy karácsony…
- Olasz karácsonyi kuglóf
- Tea: a hideg téli napok frissítő itala
- Mi a nyers virágpor és mire jó?
- Könnyfakasztó apró magok, mustár másképp
- Minden nap egy alma és nincs szükség doktorra!”
- “Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
- A sátán ajándéka
- Gasztrológia-Terítéken a 12 csillagjegy
- Ikonikus filmes ételek
- MIKOR VAN ITT A SZÜRET IDEJE?
- AZ ŐSZ NAGY KEDVENCE, 7 OK, HOGY MIÉRT EGYÜNK NAGYON SOK CÉKLÁT?
- A csodálatos tökmag
- Tényleg jobb a bio vagy csak drágább?
- A körte igazi szupergyümölcs
- Itt a suli: Főzzünk okosító hozzávalókból ételeket
- Borban az igazság!
- Ezt együk, hogy megőrizzük a nyári barnaságot!
- Hűsítő nyári italok
- Magyar ételek, amiktől borzonganak a külföldiek
- LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL
- Fruktóz- közellenség?
- Sárgabarack: az életelixír
- Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek!
- A Függetlenség Napja, amerikai kávéval
- A téli vitaminpótlás nagyágyúi
- Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert!
- Próbáljuk megelőzni az influenzát tudatos táplálkozással és mozgással!
- A legfurcsább zöldségek és gyümölcsök, melyeket érdemes beépítenünk az étrendünkbe
-
Vess véget a pazarlásnak! Használd a fagyasztót!
- Készülj fel a hidegre! Erősítsd immunrendszeredet!
- Hungarikum lett a dobostorta – egy kétbalkezes inasnak köszönheti létezését
- Kezdd a napodat virágpor evéssel! De most komolyan!
- Alapanyagok, amiket érdemes a „mentes” konyhákból kölcsönözni
- Vajon tényleg jó nekünk a „mindenmentes” étkezés?
- Vannak élelmiszerek, amik nem is olyan egészségesek, mint gondoltuk! Mit és miért fogyasszunk vagy ne fogyasszunk?
- Ételek a fiatalság megőrzéséért! Hogyan maradjunk egészségesek, fiatalok és életerősek?
-
Októberben újra Együnk Egymásért!
- 10 étel, amit az irodában ülve is büntetlenül eszegethetsz
- Melyik rizs egészséges igazán?
- Vadgasztronómiai fesztivál- Pákozd
- CUKORMENTES LEKVÁR PEKTINNEL
- A 2019-es ország tortája verseny döntősei és a győztesek
- MELÓLEXIKON
- Caramoon
- Jeges nyalánkságok egy kicsit bizarr alapanyagokból! - Hurrá itt a fagylalt szezon!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok 2. - Mire ügyeljenek a macskatartók?
- Avokádó
- Vitamin Well
- Busójárás
- Szentendrei karnevál
- HÜTTE- 10 élmény, amit mindenképp ki kell próbálnod
- 5 nyomós érv az olajos magvak mellett!
- Mondd meg, hogy eszed a levest! Megmondom hol élsz!d
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re 2.
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re
- Örök újévi klasszikus
- A marcipán
- Disznóvariációk
- 50 éve jött Magyarországra a Coca-Cola
- Mindent a mézről
- Kicsi gesztenye
- Kávéológia
- Októberben kürtőskalács fesztivál
- Újra JótEvő Menü!
- Gyerekkorunk kedvenc édességei
- Melyik az igazi?
- Mire ügyeljünk, ha legszívesebben egész nap fagyit ennénk?
- All inclusive ellátás-mindenkinek megéri?
- A koffein, mint legális tuning
- Nyár az esküvő évszaka-Mit tegyünk szervezőként és mit vendégként
- Mit eszik egy vegán?
- A finom lapulevél: rebarbara
- Mint a borsó meg a héja
- Hűsítő nyári kiegészítő- kovászos uborka
- Kirándulók, túrázók eledelei a dietetikus szemével
- Ezt edd és idd, hogy bírd a tempót! Tuti tippek fesztiválozáshoz és meccsnézéshez!
- A Red Bull sztori titka. Avagy egy okos osztrák diadala
- A zab kevésbé ismert hatásai
- Most akkor kell a napi nyolc pohár víz vagy sem?
- Anyák napja
- Törököt fogtam, nem ereszt - a török konyha
- Összecsapnak a zöldek: sóska kontra spenót
- Palacsintaaaa!!!
- Túl sok sonka és főtt tojás maradt húsvét után? Sebaj!
- Éltető kincsünk a víz
- Miről álmodozott Petőfi éhesen?
- Újra és újra medvehagyma
- Legjobban utált ételek
- Tények és tévhitek a vajhalról
- Ne vásárolj a szerelmednek, inkább főzz neki: Valentin napi receptek
- Egy jó leves ereje
- Ha farsang, akkor fánk
- Elfeledett és mostoha zöldségek
- Hütte életérzés
- Házi praktikák megfázás ellen
- Bizarr diéták
- Szilveszteri koktélok
- Szenteste- Halászlé
- Luca Napja
- Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás-csizmákba?
- Adventi szokások hajdan és ma
- Az első randi, avagy hogyan „főzzük meg” leendő partnerünket
- Mindenszentek a tányéron
- Oktoberfest
- Quinoa, avagy miért ne ragadjunk le a búzánál?
- Újra együnk egymásért!
- 2017 őszének alapanyaga: a pekándió
- Nyári emlékek
- Kezdődik a suli: ötletek tízóraira, uzsonnára
- Szeretett hungarikumunk: Mák és mákos guba
- Tuti zöldségkrémek
- Ország tortája 2017
- Fagylaltok éjszakája
- Ételbulvár
- Hírességek kedvencei
- A legújabb reggeli őrület: a smoothie bowl forró nyári reggelekre
- Együnk halat!
- Mit eszik az USA?
- Maradj formában nyaraláskor is!
- Reggelizz, mint egy király!
- A cseresznye nagyszerű hatásai
- „Mutasd az ételed és megmondom ki vagy!” VS: „Az vagy amit megeszel!”
- Rántott hús krumplival, lehet másképp is?
- Tudod, hogy nem epret eszel?
- A MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA avagy ÉTELKÉSZÍTÉS BIOKÉMIAI ÉS FIZIKAI-KÉMIAI ALAPELVEK SZERINT
- Spárga – fitt és egészséges
- Amit a sófogyasztásról tudnod kell
- A fokhagyma hatásai
- A húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
- A hatékony zsírégetés
- Superfood – szuperételek az egészségért
- Fűszerek gyógyító hatása
- A gyógyító cikória
- Tejhelyettesítők
- Hol lakik a vitamin? Avagy tavasz hajnalán is van hová nyúlni egy kis vitaminért
- Tudtad, hogy az édes íz függőséget okoz?
- Az olajozott működésért!
- Tudod mi a baj a liszttel?
- Szerzetesek és a gasztronómia
- Ha Vince, tele a pince
- Péntek 13
- Hideg esték, forró italok
- Vízkereszt
- A Szilveszter története, eredete
- A karácsonyi menü varázsa
- A bejgli csodás története és jelene
- Itt a Mikulás!
- Téli vitaminforrások
- Csodafűszer: a gyömbér
- A szívgyógyszer és bőrápoló: mandula
- Keserű, de egészséges
- A sokmagvú egészségőr
- Ha Halloween, akkor tök
- Piros kis csodabogyó
- A FŰSZERNÖVÉNY, AMELY MEGOSZTJA AZ EMBEREKET: KORIANDER
- Az egészség kulcsai
- A fruktóz és az egészség
- Glutén, a rejtett gyilkos
- A jótékony zeller
- Mit csomagoljunk?
- Tej: élet, erő, egészség?
- Zakuszka, az ősz íze
- Az Őrség Zöld Aranya!
- Ne dobd el a héját!
- Dunsztosüvegben a nyár
- A kovászos uborka ezer csodája
- Gombaszezon - Mire figyeljünk?
- Kajszibarack az életerő
- Sajt a grillen!
- Fagylaltozó otthon
- Egyél cseresznyét minél többet!
- Harapnivalók két félidőre
- A tavaszi grillezés sztárja a sertéstarja
- Bodzaszörp bodzavirágból
- Ecet és olaj, hogy tökéletes legyen a salátád
- Rebarbara, az angolok kedvence
- Szabadban sütni jó!
- Totu a paleo túró
- A tökéletes spárga
- Kora tavaszi zöldségünk a retek
- Kecskesajt
- Nem ördöngősség a házi fűszervaj
- Spenót, paraj, a zöld levél
- Húsvét a tavasz ünnepe
- Tavasszal érkezik a medvehagyma
- Húsmentesen
- Hütteszezon és a tökéletes gőzgombóc
- Csodás tea
- A paleolit étkezés
- A chia mag tulajdonságai
- Tápióka vagy manióka
- Reggelizz!
- Pórés finomságok
- A téli egészség kulcsa:narancs
- Kocsonya a téli hungarikum
- Újévi babonás ételek
- Melegítő fűszerek, ételek, italok
- Karácsonyra készülünk
- Csodálatos csokoládék
- Kókuszzsír, az egészséges zsír
- A szent liba receptje
- Új sztár: sós karamell
- Cékla a tányéron
- Szelídgesztenye
- Őszi finomságok
- Ha ősz akkor itt a birsalma
- A mák az öröm virága
- A körte a vackor nemes utódja
- Chutney a fűszeres lekvár
- A téli zöldségkrém
- Minden, ami szilva
- Lángos, lapcsánka, tócsni
- Az új kenyér ünnepe
- Cukkini, az univerzális alapanyag a konyhában
- Édesburgonya vagyis Batáta
- Mindig van jobb fagyi
- Nyár az üvegben- szárított paradicsom
- A görögdinnye és a görögdinnyemag hatása
- Egy megérett a meggy
- Köszméte, pöszméte, piszke
- Az éltető víz
- A kemencében sült ételek varázsa
- A borsó meg a héja
- Gyümölccsel az egészséges táplálkozás jegyében!
- A román konyha ízei
- Crespelle és az olasz konyha
- A belga konyha
- Utazás a lengyel gasztronómia világában
- Szűz, extra szűz, vagy ez nem is számít?
- Zöldfűszerek az ablakban
- Tökéletes tavaszi piknik
- Cukormentes étkezés
- Medvehagyma- az ehető vadnövény
- A spenót a legkorábbi friss zöldség
- Csíranövények termesztése házilag
- Gluténmentes étkezés
- Zöld turmix, a vitaminbomba
- Természetes tartósítási eljárások
- A különleges rebarbara
- Farsangi fánk
- Miért jó a teljes kiőrlésű gabona?
- Sajtfondü
- Disznóvágás, disznótoros
- Gránátalma a szupergyümölcs
- Ünnepek után: könnyű ételek
- Milyen ételhez milyen bor illik?
- Karácsonyi halászlé
- Fókuszban a csokimikulás
- Forraltboros kalandozás
- A szójabab ezer arca
- Libanapok Mártonkor
- Őszi gyógyító csodabogyónk-csipkebogyó
- Cékla az ezerarcú jótevő!
- A melengető sütőtök
- A káposzta, minden kerti vetemények királynéja!
- Amit a kávéról tudni érdemes
- Egzotikus diófélék
- Alma az örök!
- Szüret az ősz legizgalmasabb programja
- Tedd el- rakd el:még megteheted!
- Gombavadászat
- Füge, az édenkert gyümölcse
- A majonézen és az ezerszigeten túl..
- BBQ szósz kontra aioli, avagy szószok, mártások kerti sütögetéshez
- Főtt kukorica a nyári „strandcsemege”!
- Augusztusban ismét TESZTER-ek jelentkezését várjuk!
- Ha nyár, akkor itt a megunhatatlan lecsó!
- Itt a barackszezon és a házi lekvár ideje!
- MelóMagazin Ezt ki kell próbálnod!
- TIPPELJ a foci VB meccseire és nyerj Melódin utalványt, vagy a főnyeremény ajándékcsomagot!
- Mentsd el telefonodra a naponta frissülő étlapot!
- Megújult a szendvicskínálatunk!
- Miért érdemes regisztrálni honlapunkon
- Szent Márton napi libalakoma
Hütte életérzés
A hütte a síelés világának szótárában hegyi menedékházat jelent, szó szerinti magyar fordításban talán a kunyhó szó áll hozzá a legközelebb. Eredetileg ezek a kis házak a hegyekben túrázókat fogadták be, ellátást és szállást nyújtva éjszakára, megpihenni, vagy rossz idő esetén.
A funkció a 21. századra sem változott sokat: a hütték (télen legalábbis) főleg síelőket és sítúrázókat fogadnak, és legtöbbször vendéglátóegységként működnek. Az elmúlt években igen divatos lett szálláshelyeket, apartmanokat, kis üdülőházakat is hütte stílusban felépíteni.
A szó germán eredetű, és mindig is valamilyen nem túl komfortos házikót jelentett.
Manapság egyaránt értünk alatta sípálya közelében fekvő vendéglátóegységet, ahol manapság előfordulhat, hogy honfitársaink magyarul szolgálnak ki gőzgombóccal és sültkrumplival, és legkésőbb 5 körül letessékelnek a teraszról. Esetleg ennek a továbbfejlesztett változatát, amikor estére is ott fognak, miközben andalító zene szól.
A síelés sajnos nem olcsó sport, így a sípályák mentén való étkezéskor is mélyen zsebbe kell nyúlnunk. A hüttékben nagyjából a balatoni büfék árainak 1,5-2-szeresére számíthatunk, de természetesen nem lehet általánosítani, mert más árakkal dolgozik például egy vorarlbergi luxus üdülőhely exkluzív étkezdéje, mint egy kisebb síterep egyszerűbb, "fapados" büféje.
A hütték egy része önkiszolgáló rendszerben működik, tehát vagy egy pultnál rendelünk, vagy nagyobb étkezdékben a hazai menzákhoz hasonlóan egy hosszú pult mentén a tálcánkat végigtolva, a kívánt ételre rámutatva kérhetjük ki ebédünket. Természetesen vannak olyan helyek is, ahol pincérek szolgálják ki a vendégeket is, de ez esetben illendő némi borravalót (németül: Trinkgeld) is adni, ha az étel minőségével és a kiszolgálással elégedettek voltunk.
A hütték nagy része a gyorsan elkészíthető, mirelit, vagy félkész ételekre specializálódott, hiszen csak ezeket tudják nagy tételben, gyorsan elkészíteni. Jó példa erre a gőzgombóc, amit a legtöbb helyen nem frissen készítenek, hanem a mirelit gombócokat gőzölik, vagy melegítik fel. A frissen készült ételek, mint pl. a bécsi szelet, már jóval drágábbak a gyorsételeknél, igaz általában ezek igen nagy és kiadós adagok is.
Néhány hasznos tanács:
• A hüttékben kb. dél és 1 óra között van a legnagyobb tömeg, így, ha nem akarjuk a drága időnket sorbanállással tölteni, lehetőleg máskor menjünk ebédelni
• Minden étkezdének megvannak a maga specialitásai, ezeket érdemes kipróbálni
• Ne együk degeszre magunkat, mert utána elálmosodhatunk, ami nem előnyös a sízésnél
• Saját, otthonról hozott ételt/italt nem szabad a vendéglátóhelyeken fogyasztani!
• Törekedjünk síelés közben az elegendő folyadékbevitelre! Tipp: ha nem akarunk italért sorban állni és ha nincs nálunk hátizsák, 1-2 kis zacskós üdítő még pont belefér a zsebünkbe.
• Ne fogyasszunk túl sok alkoholt! Igaz a pályákon nem szondáztatnak, de azon kívül, hogy mások és saját egészségünket kockáztatjuk, egy esetleges baleset-okozásnál már komoly következményekkel számolhatunk alkoholos befolyásoltság esetén!
A síelés hazai rajongói leginkább a (cseh)szlovák, majd az osztrák sípályák ételeivel ismerkedhettek. A hozzáférhető fogások közül nem egy, mára legendássá vált. A legendát nem a minőség, sokkal inkább a hangulat, a táj, a zene, a nyüzsgés, a havas alpesi Hütte (kunyhó) gyorsétkezdei világa táplálja, mind a mai napig.
A Germknödel kétségtelenül az egyik legemblematikusabb osztrák Hütte étel. Számos sí régióban csak „süße Klöße” (ejtsd: szűsze’klősze), vagyis „édes gombóc” néven ismert. Ez a bajor és bécsi konyhában egyaránt kedvelt étel desszert és főétel is lehet. A Germknödel nagyméretű, félgömb alakú, fűszeres szilvalekvárral (Powidl) töltött kelt tészta, amit olvasztott vajjal, és/vagy cukrozott darált mákkal és vaníliaszósszal szervíroznak. Csehországban áfonyával töltve is előfordul.
A Germknödel valóban gőzgombóc, merthogy gőzölve készül, s nem keverendő össze a nevében a gőz (Dampf) szót is hordozó, leginkább a bajor sípályák környékén, és Elzászban előforduló, Dampfnudeln nevű, a gőzgombócra kísértetiesen hasonlító gombócokkal, amit azonban nem gőzölnek, hanem fedő alatt, tejben, vagy sós vízben, vaj hozzáadásával főznek.
A „schmarrn” kifejezés a német „schmieren” (zsírozni, kenni) szóból ered, és a 16. századtól kezdődően terjedt el. A sváb és badeni konyhában Kratzete elnevezéssel is előfordul. A császármorzsa valójában a sokféleképpen készített palacsinták nemzetségéhez sorolható. Ez a német palacsinta (Pfannenkuchen), Ferenc József császárt megidéző, vastagabban sütött, felvágott változata.
Porcukorral, lekvárral, vanília fagylalttal, szilvával is gazdagítják, melegen tálalják. Kedveltek a grízsmarni (Grießschmarrn) és a zsemlesmarni (Semmelschmarrn) változatok is. Bajorországban és Ausztriában a sós burgonyasmarni is előfordul.
A svájci sípályákon síelők a Käsespätzle (ejtsd: kézespecl’) helyett, az előbbi osztrák név ismeretében is megfejthetetlen „Chäschnöpfli” névvel találkozhatnak. Belátható, hogy ennél már egy fokkal jobb a sváb „Kässpätzle”. E kedvelt ételnél a forró tésztára sajtot reszelnek, és pirított hagymát szórnak. Leveles, vagy burgonyasalátával tálalják.
A regionális eltérések leginkább a felhasznált helyi sajtok jelentős különbözőségéből erednek. A Käsespätzle egyik variánsa a Zell am See környékén (Pongau) és Felső-Stájerországban is fellelhető „Kasnocken” (sajtos nokedli), amit ugyancsak pirított hagymával szórnak meg.
A szlovák sípályák étele, a sztrapacska, majdnem minden „hüttében” megtalálható. A szlovák hegyvidék népe lehetősége szerint sok minden ehetővel kombinálta a burgonyával készített galuskát, és tett is rá mindent, amihez csak hozzájutott. Így lett ízletesebb és táplálóbb, s így került rá a párolt savanyított káposzta, és/vagy, a tehéntúró, a juhtúró, a füstölt szalonna, a zsíron, vajon pirított hagyma, és még sok minden más is.
Régiónként számtalan névvel számtalan variáció alakult ki (strapacky, loncky, smyíkance, frkacúre), és akkor a módozatokról, mint a furmanské (fuvaros), polské (lengyel), sindeliarske (zsindelyező) még nem is esett szó. Mint a polské elnevezés is utal rá, ez az ételcsalád a lengyel sípályák hüttéiben is megtalálható.
A magyar síelő a hegyen is szívesen rendel levest. A monarchia szerte népszerű gulyásleves Ausztriában sűrű és paradicsompürés. Mellé császárzsemle (Kaisersemmel) dukál.
A Tagessuppe (napi leves) többnyire csíkokra vágott palacsinta-betéttel készül, megszórva finomra vágott petrezselyemmel. A palacsintatésztával készülő erőleves (Kraftbrühe mit Flädle) az előzővel megegyező. Szlovákiában a káposztával készült korhelyleves az egyik legnépszerűbb sípálya környéki leves.
A májgombócleves a petrezselyemzöldjével megszórt, forró „generálleves” méretes, 5-7 cm átmérőjű, esetenként nagyobb májgombóccal szervírozott variánsa. A német, osztrák és cseh konyhában is népszerű, de a dél-tiroli és szlovén sípályák menüiben is megtaláljuk.
Németországban (Pfalz), a májgombóc, amit arrafelé csak Läwwerknepp (ejtsd: léve’knepp) néven ismernek, savanyú káposztával és burgonyával is előfordulhat. A májgombócleves bajor-osztrák változata a felénk is jól ismert májgaluskaleves (Leberspätzlesuppen).
A ropogós péksüteménnyel, hasábburgonyával fogyasztott frankfurter, a zsemlébe helyezett meleg húskenyér, az almás rétes vaníliaszósszal, az olasz pályák pizzái, tésztaételei, a francia és svájci hütték illatozó sajtételei (fondü, raclette, tartiflette), a síelés élményét tovább szépítő fogások.
Ezen a héten egy kis hangulatidézőnek megtalálható lesz a Melódin éttermek étlapján néhány étel, ami felidézheti bennünk a hütték hangulatát.
Hétfőn tiroli gőzgombóccal kedveskedünk, szerdán császárgulyással, csütörtökön bécsiszelettel, pénteken tányérhússal.
- Urban jungle
- Karfioltól az uborkáig: kovászoljon mindenki!
- Élelmiszerek, amik akkor sem romlanának meg, ha véget érne a világ
- Zöldeket beszélünk!
- Lopott idő!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok - Mire ügyeljenek a kutyatartók?
- Éljen május elseje!
-
Ehető virágok
- Zellerszár
- Sárgatúró
- Húsvét Európában
- Tippek a tavaszi fáradtság ellen!
- A tavasz első vitaminbombái
- Miben rejlik a pengeéles memória titka?
- Édesburgonya – több, mint köret
- Tél végi vitaminbomba, a retek
- Táplálkozzunk „színesen”!
- Miért szeretjük annyira a kávét?
- Te szereted a csokoládét?
- Egészségtelen ételek és italok, amiket nem ajánlatos fogyasztani, ha jót akarunk magunknak!
- A citromos víz jótékony hatásai. Tényleg csodát tesz a szervezettel?
- 6 zöldség és gyümölcs, amiket ne hanyagolj januárban!
- Léböjttel indítanád az új évet? Tedd azt!
- Kis karácsony, nagy karácsony…
- Olasz karácsonyi kuglóf
- Tea: a hideg téli napok frissítő itala
- Mi a nyers virágpor és mire jó?
- Könnyfakasztó apró magok, mustár másképp
- Minden nap egy alma és nincs szükség doktorra!”
- “Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
- A sátán ajándéka
- Gasztrológia-Terítéken a 12 csillagjegy
- Ikonikus filmes ételek
- MIKOR VAN ITT A SZÜRET IDEJE?
- AZ ŐSZ NAGY KEDVENCE, 7 OK, HOGY MIÉRT EGYÜNK NAGYON SOK CÉKLÁT?
- A csodálatos tökmag
- Tényleg jobb a bio vagy csak drágább?
- A körte igazi szupergyümölcs
- Itt a suli: Főzzünk okosító hozzávalókból ételeket
- Borban az igazság!
- Ezt együk, hogy megőrizzük a nyári barnaságot!
- Hűsítő nyári italok
- Magyar ételek, amiktől borzonganak a külföldiek
- LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL
- Fruktóz- közellenség?
- Sárgabarack: az életelixír
- Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek!
- A Függetlenség Napja, amerikai kávéval
- A téli vitaminpótlás nagyágyúi
- Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert!
- Próbáljuk megelőzni az influenzát tudatos táplálkozással és mozgással!
- A legfurcsább zöldségek és gyümölcsök, melyeket érdemes beépítenünk az étrendünkbe
-
Vess véget a pazarlásnak! Használd a fagyasztót!
- Készülj fel a hidegre! Erősítsd immunrendszeredet!
- Hungarikum lett a dobostorta – egy kétbalkezes inasnak köszönheti létezését
- Kezdd a napodat virágpor evéssel! De most komolyan!
- Alapanyagok, amiket érdemes a „mentes” konyhákból kölcsönözni
- Vajon tényleg jó nekünk a „mindenmentes” étkezés?
- Vannak élelmiszerek, amik nem is olyan egészségesek, mint gondoltuk! Mit és miért fogyasszunk vagy ne fogyasszunk?
- Ételek a fiatalság megőrzéséért! Hogyan maradjunk egészségesek, fiatalok és életerősek?
-
Októberben újra Együnk Egymásért!
- 10 étel, amit az irodában ülve is büntetlenül eszegethetsz
- Melyik rizs egészséges igazán?
- Vadgasztronómiai fesztivál- Pákozd
- CUKORMENTES LEKVÁR PEKTINNEL
- A 2019-es ország tortája verseny döntősei és a győztesek
- MELÓLEXIKON
- Caramoon
- Jeges nyalánkságok egy kicsit bizarr alapanyagokból! - Hurrá itt a fagylalt szezon!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok 2. - Mire ügyeljenek a macskatartók?
- Avokádó
- Vitamin Well
- Busójárás
- Szentendrei karnevál
- HÜTTE- 10 élmény, amit mindenképp ki kell próbálnod
- 5 nyomós érv az olajos magvak mellett!
- Mondd meg, hogy eszed a levest! Megmondom hol élsz!d
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re 2.
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re
- Örök újévi klasszikus
- A marcipán
- Disznóvariációk
- 50 éve jött Magyarországra a Coca-Cola
- Mindent a mézről
- Kicsi gesztenye
- Kávéológia
- Októberben kürtőskalács fesztivál
- Újra JótEvő Menü!
- Gyerekkorunk kedvenc édességei
- Melyik az igazi?
- Mire ügyeljünk, ha legszívesebben egész nap fagyit ennénk?
- All inclusive ellátás-mindenkinek megéri?
- A koffein, mint legális tuning
- Nyár az esküvő évszaka-Mit tegyünk szervezőként és mit vendégként
- Mit eszik egy vegán?
- A finom lapulevél: rebarbara
- Mint a borsó meg a héja
- Hűsítő nyári kiegészítő- kovászos uborka
- Kirándulók, túrázók eledelei a dietetikus szemével
- Ezt edd és idd, hogy bírd a tempót! Tuti tippek fesztiválozáshoz és meccsnézéshez!
- A Red Bull sztori titka. Avagy egy okos osztrák diadala
- A zab kevésbé ismert hatásai
- Most akkor kell a napi nyolc pohár víz vagy sem?
- Anyák napja
- Törököt fogtam, nem ereszt - a török konyha
- Összecsapnak a zöldek: sóska kontra spenót
- Palacsintaaaa!!!
- Túl sok sonka és főtt tojás maradt húsvét után? Sebaj!
- Éltető kincsünk a víz
- Miről álmodozott Petőfi éhesen?
- Újra és újra medvehagyma
- Legjobban utált ételek
- Tények és tévhitek a vajhalról
- Ne vásárolj a szerelmednek, inkább főzz neki: Valentin napi receptek
- Egy jó leves ereje
- Ha farsang, akkor fánk
- Elfeledett és mostoha zöldségek
- Hütte életérzés
- Házi praktikák megfázás ellen
- Bizarr diéták
- Szilveszteri koktélok
- Szenteste- Halászlé
- Luca Napja
- Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás-csizmákba?
- Adventi szokások hajdan és ma
- Az első randi, avagy hogyan „főzzük meg” leendő partnerünket
- Mindenszentek a tányéron
- Oktoberfest
- Quinoa, avagy miért ne ragadjunk le a búzánál?
- Újra együnk egymásért!
- 2017 őszének alapanyaga: a pekándió
- Nyári emlékek
- Kezdődik a suli: ötletek tízóraira, uzsonnára
- Szeretett hungarikumunk: Mák és mákos guba
- Tuti zöldségkrémek
- Ország tortája 2017
- Fagylaltok éjszakája
- Ételbulvár
- Hírességek kedvencei
- A legújabb reggeli őrület: a smoothie bowl forró nyári reggelekre
- Együnk halat!
- Mit eszik az USA?
- Maradj formában nyaraláskor is!
- Reggelizz, mint egy király!
- A cseresznye nagyszerű hatásai
- „Mutasd az ételed és megmondom ki vagy!” VS: „Az vagy amit megeszel!”
- Rántott hús krumplival, lehet másképp is?
- Tudod, hogy nem epret eszel?
- A MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA avagy ÉTELKÉSZÍTÉS BIOKÉMIAI ÉS FIZIKAI-KÉMIAI ALAPELVEK SZERINT
- Spárga – fitt és egészséges
- Amit a sófogyasztásról tudnod kell
- A fokhagyma hatásai
- A húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
- A hatékony zsírégetés
- Superfood – szuperételek az egészségért
- Fűszerek gyógyító hatása
- A gyógyító cikória
- Tejhelyettesítők
- Hol lakik a vitamin? Avagy tavasz hajnalán is van hová nyúlni egy kis vitaminért
- Tudtad, hogy az édes íz függőséget okoz?
- Az olajozott működésért!
- Tudod mi a baj a liszttel?
- Szerzetesek és a gasztronómia
- Ha Vince, tele a pince
- Péntek 13
- Hideg esték, forró italok
- Vízkereszt
- A Szilveszter története, eredete
- A karácsonyi menü varázsa
- A bejgli csodás története és jelene
- Itt a Mikulás!
- Téli vitaminforrások
- Csodafűszer: a gyömbér
- A szívgyógyszer és bőrápoló: mandula
- Keserű, de egészséges
- A sokmagvú egészségőr
- Ha Halloween, akkor tök
- Piros kis csodabogyó
- A FŰSZERNÖVÉNY, AMELY MEGOSZTJA AZ EMBEREKET: KORIANDER
- Az egészség kulcsai
- A fruktóz és az egészség
- Glutén, a rejtett gyilkos
- A jótékony zeller
- Mit csomagoljunk?
- Tej: élet, erő, egészség?
- Zakuszka, az ősz íze
- Az Őrség Zöld Aranya!
- Ne dobd el a héját!
- Dunsztosüvegben a nyár
- A kovászos uborka ezer csodája
- Gombaszezon - Mire figyeljünk?
- Kajszibarack az életerő
- Sajt a grillen!
- Fagylaltozó otthon
- Egyél cseresznyét minél többet!
- Harapnivalók két félidőre
- A tavaszi grillezés sztárja a sertéstarja
- Bodzaszörp bodzavirágból
- Ecet és olaj, hogy tökéletes legyen a salátád
- Rebarbara, az angolok kedvence
- Szabadban sütni jó!
- Totu a paleo túró
- A tökéletes spárga
- Kora tavaszi zöldségünk a retek
- Kecskesajt
- Nem ördöngősség a házi fűszervaj
- Spenót, paraj, a zöld levél
- Húsvét a tavasz ünnepe
- Tavasszal érkezik a medvehagyma
- Húsmentesen
- Hütteszezon és a tökéletes gőzgombóc
- Csodás tea
- A paleolit étkezés
- A chia mag tulajdonságai
- Tápióka vagy manióka
- Reggelizz!
- Pórés finomságok
- A téli egészség kulcsa:narancs
- Kocsonya a téli hungarikum
- Újévi babonás ételek
- Melegítő fűszerek, ételek, italok
- Karácsonyra készülünk
- Csodálatos csokoládék
- Kókuszzsír, az egészséges zsír
- A szent liba receptje
- Új sztár: sós karamell
- Cékla a tányéron
- Szelídgesztenye
- Őszi finomságok
- Ha ősz akkor itt a birsalma
- A mák az öröm virága
- A körte a vackor nemes utódja
- Chutney a fűszeres lekvár
- A téli zöldségkrém
- Minden, ami szilva
- Lángos, lapcsánka, tócsni
- Az új kenyér ünnepe
- Cukkini, az univerzális alapanyag a konyhában
- Édesburgonya vagyis Batáta
- Mindig van jobb fagyi
- Nyár az üvegben- szárított paradicsom
- A görögdinnye és a görögdinnyemag hatása
- Egy megérett a meggy
- Köszméte, pöszméte, piszke
- Az éltető víz
- A kemencében sült ételek varázsa
- A borsó meg a héja
- Gyümölccsel az egészséges táplálkozás jegyében!
- A román konyha ízei
- Crespelle és az olasz konyha
- A belga konyha
- Utazás a lengyel gasztronómia világában
- Szűz, extra szűz, vagy ez nem is számít?
- Zöldfűszerek az ablakban
- Tökéletes tavaszi piknik
- Cukormentes étkezés
- Medvehagyma- az ehető vadnövény
- A spenót a legkorábbi friss zöldség
- Csíranövények termesztése házilag
- Gluténmentes étkezés
- Zöld turmix, a vitaminbomba
- Természetes tartósítási eljárások
- A különleges rebarbara
- Farsangi fánk
- Miért jó a teljes kiőrlésű gabona?
- Sajtfondü
- Disznóvágás, disznótoros
- Gránátalma a szupergyümölcs
- Ünnepek után: könnyű ételek
- Milyen ételhez milyen bor illik?
- Karácsonyi halászlé
- Fókuszban a csokimikulás
- Forraltboros kalandozás
- A szójabab ezer arca
- Libanapok Mártonkor
- Őszi gyógyító csodabogyónk-csipkebogyó
- Cékla az ezerarcú jótevő!
- A melengető sütőtök
- A káposzta, minden kerti vetemények királynéja!
- Amit a kávéról tudni érdemes
- Egzotikus diófélék
- Alma az örök!
- Szüret az ősz legizgalmasabb programja
- Tedd el- rakd el:még megteheted!
- Gombavadászat
- Füge, az édenkert gyümölcse
- A majonézen és az ezerszigeten túl..
- BBQ szósz kontra aioli, avagy szószok, mártások kerti sütögetéshez
- Főtt kukorica a nyári „strandcsemege”!
- Augusztusban ismét TESZTER-ek jelentkezését várjuk!
- Ha nyár, akkor itt a megunhatatlan lecsó!
- Itt a barackszezon és a házi lekvár ideje!
- MelóMagazin Ezt ki kell próbálnod!
- TIPPELJ a foci VB meccseire és nyerj Melódin utalványt, vagy a főnyeremény ajándékcsomagot!
- Mentsd el telefonodra a naponta frissülő étlapot!
- Megújult a szendvicskínálatunk!
- Miért érdemes regisztrálni honlapunkon
- Szent Márton napi libalakoma