Meló Magazin
- Urban jungle
- Karfioltól az uborkáig: kovászoljon mindenki!
- Élelmiszerek, amik akkor sem romlanának meg, ha véget érne a világ
- Zöldeket beszélünk!
- Lopott idő!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok - Mire ügyeljenek a kutyatartók?
- Éljen május elseje!
-
Ehető virágok
- Zellerszár
- Sárgatúró
- Húsvét Európában
- Tippek a tavaszi fáradtság ellen!
- A tavasz első vitaminbombái
- Miben rejlik a pengeéles memória titka?
- Édesburgonya – több, mint köret
- Tél végi vitaminbomba, a retek
- Táplálkozzunk „színesen”!
- Miért szeretjük annyira a kávét?
- Te szereted a csokoládét?
- Egészségtelen ételek és italok, amiket nem ajánlatos fogyasztani, ha jót akarunk magunknak!
- A citromos víz jótékony hatásai. Tényleg csodát tesz a szervezettel?
- 6 zöldség és gyümölcs, amiket ne hanyagolj januárban!
- Léböjttel indítanád az új évet? Tedd azt!
- Kis karácsony, nagy karácsony…
- Olasz karácsonyi kuglóf
- Tea: a hideg téli napok frissítő itala
- Mi a nyers virágpor és mire jó?
- Könnyfakasztó apró magok, mustár másképp
- Minden nap egy alma és nincs szükség doktorra!”
- “Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
- A sátán ajándéka
- Gasztrológia-Terítéken a 12 csillagjegy
- Ikonikus filmes ételek
- MIKOR VAN ITT A SZÜRET IDEJE?
- AZ ŐSZ NAGY KEDVENCE, 7 OK, HOGY MIÉRT EGYÜNK NAGYON SOK CÉKLÁT?
- A csodálatos tökmag
- Tényleg jobb a bio vagy csak drágább?
- A körte igazi szupergyümölcs
- Itt a suli: Főzzünk okosító hozzávalókból ételeket
- Borban az igazság!
- Ezt együk, hogy megőrizzük a nyári barnaságot!
- Hűsítő nyári italok
- Magyar ételek, amiktől borzonganak a külföldiek
- LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL
- Fruktóz- közellenség?
- Sárgabarack: az életelixír
- Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek!
- A Függetlenség Napja, amerikai kávéval
- A téli vitaminpótlás nagyágyúi
- Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert!
- Próbáljuk megelőzni az influenzát tudatos táplálkozással és mozgással!
- A legfurcsább zöldségek és gyümölcsök, melyeket érdemes beépítenünk az étrendünkbe
-
Vess véget a pazarlásnak! Használd a fagyasztót!
- Készülj fel a hidegre! Erősítsd immunrendszeredet!
- Hungarikum lett a dobostorta – egy kétbalkezes inasnak köszönheti létezését
- Kezdd a napodat virágpor evéssel! De most komolyan!
- Alapanyagok, amiket érdemes a „mentes” konyhákból kölcsönözni
- Vajon tényleg jó nekünk a „mindenmentes” étkezés?
- Vannak élelmiszerek, amik nem is olyan egészségesek, mint gondoltuk! Mit és miért fogyasszunk vagy ne fogyasszunk?
- Ételek a fiatalság megőrzéséért! Hogyan maradjunk egészségesek, fiatalok és életerősek?
-
Októberben újra Együnk Egymásért!
- 10 étel, amit az irodában ülve is büntetlenül eszegethetsz
- Melyik rizs egészséges igazán?
- Vadgasztronómiai fesztivál- Pákozd
- CUKORMENTES LEKVÁR PEKTINNEL
- A 2019-es ország tortája verseny döntősei és a győztesek
- MELÓLEXIKON
- Caramoon
- Jeges nyalánkságok egy kicsit bizarr alapanyagokból! - Hurrá itt a fagylalt szezon!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok 2. - Mire ügyeljenek a macskatartók?
- Avokádó
- Vitamin Well
- Busójárás
- Szentendrei karnevál
- HÜTTE- 10 élmény, amit mindenképp ki kell próbálnod
- 5 nyomós érv az olajos magvak mellett!
- Mondd meg, hogy eszed a levest! Megmondom hol élsz!d
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re 2.
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re
- Örök újévi klasszikus
- A marcipán
- Disznóvariációk
- 50 éve jött Magyarországra a Coca-Cola
- Mindent a mézről
- Kicsi gesztenye
- Kávéológia
- Októberben kürtőskalács fesztivál
- Újra JótEvő Menü!
- Gyerekkorunk kedvenc édességei
- Melyik az igazi?
- Mire ügyeljünk, ha legszívesebben egész nap fagyit ennénk?
- All inclusive ellátás-mindenkinek megéri?
- A koffein, mint legális tuning
- Nyár az esküvő évszaka-Mit tegyünk szervezőként és mit vendégként
- Mit eszik egy vegán?
- A finom lapulevél: rebarbara
- Mint a borsó meg a héja
- Hűsítő nyári kiegészítő- kovászos uborka
- Kirándulók, túrázók eledelei a dietetikus szemével
- Ezt edd és idd, hogy bírd a tempót! Tuti tippek fesztiválozáshoz és meccsnézéshez!
- A Red Bull sztori titka. Avagy egy okos osztrák diadala
- A zab kevésbé ismert hatásai
- Most akkor kell a napi nyolc pohár víz vagy sem?
- Anyák napja
- Törököt fogtam, nem ereszt - a török konyha
- Összecsapnak a zöldek: sóska kontra spenót
- Palacsintaaaa!!!
- Túl sok sonka és főtt tojás maradt húsvét után? Sebaj!
- Éltető kincsünk a víz
- Miről álmodozott Petőfi éhesen?
- Újra és újra medvehagyma
- Legjobban utált ételek
- Tények és tévhitek a vajhalról
- Ne vásárolj a szerelmednek, inkább főzz neki: Valentin napi receptek
- Egy jó leves ereje
- Ha farsang, akkor fánk
- Elfeledett és mostoha zöldségek
- Hütte életérzés
- Házi praktikák megfázás ellen
- Bizarr diéták
- Szilveszteri koktélok
- Szenteste- Halászlé
- Luca Napja
- Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás-csizmákba?
- Adventi szokások hajdan és ma
- Az első randi, avagy hogyan „főzzük meg” leendő partnerünket
- Mindenszentek a tányéron
- Oktoberfest
- Quinoa, avagy miért ne ragadjunk le a búzánál?
- Újra együnk egymásért!
- 2017 őszének alapanyaga: a pekándió
- Nyári emlékek
- Kezdődik a suli: ötletek tízóraira, uzsonnára
- Szeretett hungarikumunk: Mák és mákos guba
- Tuti zöldségkrémek
- Ország tortája 2017
- Fagylaltok éjszakája
- Ételbulvár
- Hírességek kedvencei
- A legújabb reggeli őrület: a smoothie bowl forró nyári reggelekre
- Együnk halat!
- Mit eszik az USA?
- Maradj formában nyaraláskor is!
- Reggelizz, mint egy király!
- A cseresznye nagyszerű hatásai
- „Mutasd az ételed és megmondom ki vagy!” VS: „Az vagy amit megeszel!”
- Rántott hús krumplival, lehet másképp is?
- Tudod, hogy nem epret eszel?
- A MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA avagy ÉTELKÉSZÍTÉS BIOKÉMIAI ÉS FIZIKAI-KÉMIAI ALAPELVEK SZERINT
- Spárga – fitt és egészséges
- Amit a sófogyasztásról tudnod kell
- A fokhagyma hatásai
- A húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
- A hatékony zsírégetés
- Superfood – szuperételek az egészségért
- Fűszerek gyógyító hatása
- A gyógyító cikória
- Tejhelyettesítők
- Hol lakik a vitamin? Avagy tavasz hajnalán is van hová nyúlni egy kis vitaminért
- Tudtad, hogy az édes íz függőséget okoz?
- Az olajozott működésért!
- Tudod mi a baj a liszttel?
- Szerzetesek és a gasztronómia
- Ha Vince, tele a pince
- Péntek 13
- Hideg esték, forró italok
- Vízkereszt
- A Szilveszter története, eredete
- A karácsonyi menü varázsa
- A bejgli csodás története és jelene
- Itt a Mikulás!
- Téli vitaminforrások
- Csodafűszer: a gyömbér
- A szívgyógyszer és bőrápoló: mandula
- Keserű, de egészséges
- A sokmagvú egészségőr
- Ha Halloween, akkor tök
- Piros kis csodabogyó
- A FŰSZERNÖVÉNY, AMELY MEGOSZTJA AZ EMBEREKET: KORIANDER
- Az egészség kulcsai
- A fruktóz és az egészség
- Glutén, a rejtett gyilkos
- A jótékony zeller
- Mit csomagoljunk?
- Tej: élet, erő, egészség?
- Zakuszka, az ősz íze
- Az Őrség Zöld Aranya!
- Ne dobd el a héját!
- Dunsztosüvegben a nyár
- A kovászos uborka ezer csodája
- Gombaszezon - Mire figyeljünk?
- Kajszibarack az életerő
- Sajt a grillen!
- Fagylaltozó otthon
- Egyél cseresznyét minél többet!
- Harapnivalók két félidőre
- A tavaszi grillezés sztárja a sertéstarja
- Bodzaszörp bodzavirágból
- Ecet és olaj, hogy tökéletes legyen a salátád
- Rebarbara, az angolok kedvence
- Szabadban sütni jó!
- Totu a paleo túró
- A tökéletes spárga
- Kora tavaszi zöldségünk a retek
- Kecskesajt
- Nem ördöngősség a házi fűszervaj
- Spenót, paraj, a zöld levél
- Húsvét a tavasz ünnepe
- Tavasszal érkezik a medvehagyma
- Húsmentesen
- Hütteszezon és a tökéletes gőzgombóc
- Csodás tea
- A paleolit étkezés
- A chia mag tulajdonságai
- Tápióka vagy manióka
- Reggelizz!
- Pórés finomságok
- A téli egészség kulcsa:narancs
- Kocsonya a téli hungarikum
- Újévi babonás ételek
- Melegítő fűszerek, ételek, italok
- Karácsonyra készülünk
- Csodálatos csokoládék
- Kókuszzsír, az egészséges zsír
- A szent liba receptje
- Új sztár: sós karamell
- Cékla a tányéron
- Szelídgesztenye
- Őszi finomságok
- Ha ősz akkor itt a birsalma
- A mák az öröm virága
- A körte a vackor nemes utódja
- Chutney a fűszeres lekvár
- A téli zöldségkrém
- Minden, ami szilva
- Lángos, lapcsánka, tócsni
- Az új kenyér ünnepe
- Cukkini, az univerzális alapanyag a konyhában
- Édesburgonya vagyis Batáta
- Mindig van jobb fagyi
- Nyár az üvegben- szárított paradicsom
- A görögdinnye és a görögdinnyemag hatása
- Egy megérett a meggy
- Köszméte, pöszméte, piszke
- Az éltető víz
- A kemencében sült ételek varázsa
- A borsó meg a héja
- Gyümölccsel az egészséges táplálkozás jegyében!
- A román konyha ízei
- Crespelle és az olasz konyha
- A belga konyha
- Utazás a lengyel gasztronómia világában
- Szűz, extra szűz, vagy ez nem is számít?
- Zöldfűszerek az ablakban
- Tökéletes tavaszi piknik
- Cukormentes étkezés
- Medvehagyma- az ehető vadnövény
- A spenót a legkorábbi friss zöldség
- Csíranövények termesztése házilag
- Gluténmentes étkezés
- Zöld turmix, a vitaminbomba
- Természetes tartósítási eljárások
- A különleges rebarbara
- Farsangi fánk
- Miért jó a teljes kiőrlésű gabona?
- Sajtfondü
- Disznóvágás, disznótoros
- Gránátalma a szupergyümölcs
- Ünnepek után: könnyű ételek
- Milyen ételhez milyen bor illik?
- Karácsonyi halászlé
- Fókuszban a csokimikulás
- Forraltboros kalandozás
- A szójabab ezer arca
- Libanapok Mártonkor
- Őszi gyógyító csodabogyónk-csipkebogyó
- Cékla az ezerarcú jótevő!
- A melengető sütőtök
- A káposzta, minden kerti vetemények királynéja!
- Amit a kávéról tudni érdemes
- Egzotikus diófélék
- Alma az örök!
- Szüret az ősz legizgalmasabb programja
- Tedd el- rakd el:még megteheted!
- Gombavadászat
- Füge, az édenkert gyümölcse
- A majonézen és az ezerszigeten túl..
- BBQ szósz kontra aioli, avagy szószok, mártások kerti sütögetéshez
- Főtt kukorica a nyári „strandcsemege”!
- Augusztusban ismét TESZTER-ek jelentkezését várjuk!
- Ha nyár, akkor itt a megunhatatlan lecsó!
- Itt a barackszezon és a házi lekvár ideje!
- MelóMagazin Ezt ki kell próbálnod!
- TIPPELJ a foci VB meccseire és nyerj Melódin utalványt, vagy a főnyeremény ajándékcsomagot!
- Mentsd el telefonodra a naponta frissülő étlapot!
- Megújult a szendvicskínálatunk!
- Miért érdemes regisztrálni honlapunkon
- Szent Márton napi libalakoma
Cékla a tányéron
A céklát - tudományos nevén Beta vulgarist - már az ókori görögök és rómaiak ismerték és fogyasztották. Ez azért valamelyest különbözött színében, ízében, méretében a mai típusoktól. Minden bizonnyal a Földközi-tenger partvidéke volt az őshazája, de a spenóttal és a mángolddal egy növénytani családba tartozó cékla mára világszerte elterjedt. Skandináviában épp annyira népszerű, mint Európa országaiban vagy a tengerentúlon. Sok egyéb zöldségféléhez hasonlóan ezt is a római légiósok honosították meg a kontinens nagy részén.
A jellegzetes, mindenki által ismert sötétvörös vagy még inkább bordó színű céklarépa azonban csupán a 19. század végétől vált általánossá. Az utóbbi időben számos ország kertészetében többféle színben és formában is termesztik, a hazai piacokra azonban ezekből csak kevés kerül. Akad ugyanis sárga vagy más néven arany cékla (főként Nagy-Britanniában), de van olyan típus, amelyik fehér és bordó erezettel rendelkezik. Ez utóbbi elsősorban Olaszországban számít gyakorinak. Amivel nálunk is több helyen lehet találkozni, az a hosszúkás variációja, amit sokan forono vagy bíborcékla néven ismernek. Ennek színe sötétebb a kerekéhez képest, de ugyanúgy kitűnő salátákhoz, levesekhez, grillezéshez, mint az elterjedtebb „közönséges” cékla.
Bármelyikről is legyen szó, ahhoz, hogy a legtöbb vitaminhoz hozzájussunk belőle, érdemes frissen és nyersen fogyasztani, és szakértők szerint tanácsos gyermekökölnyinél nem nagyobbat választani. A céklában van A-vitamin, B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és B9-vitamin is, no meg C-vitamin is bőségesen. A sokféle B-vitaminnak köszönhetően hatékony a daganatos betegségek kialakulásával, leküzdésével szemben. Az ásványi anyagok közül vas, magnézium, kálium, foszfor, kalcium, nátrium, sőt nitrát is található a céklában.
Sokáig tartotta magát az a félreértés, hogy más zöldségfélékhez képest lényegesen több vasat tartalmaz, ez azonban nincs így. Igaz viszont, hogy egyetlen zöldségféle vastartalmát sem tudja annyira jól hasznosítani a szervezet, mint a cékláét, köszönhetően komplex összetevőinek. Így gyerekeknek, nőknek, vashiánnyal szenvedőknek különösen érdemes akár frissen préselt levéből is minél többet fogyasztani. A hámozott nyers céklát gyümölcscentrifugában sárgarépával, zellerrel, naranccsal, almával együtt is kipréselhetjük, kevés gyömbérrel, mézzel édesíthetjük. Alma, répa és cékla felhasználásával készítjük mi is ARC elnevezésű gyümölcsitalunkat, amiket megtalálsz éttermeink hűtőpultjaiban.
A másik tévhit a gyakran rossz színben feltüntetett nitráthoz kapcsolódik. Tény, hogy a nem ökológiai termesztésből származó céklarépában több van ebből az anyagból, mint a kíméletes gazdálkodásból kikerülőben, azonban a cékla nitrát-tartalma a szervezetbe kerülve jótékonyan befolyásolja a vérnyomást, méghozzá csökkenti.
Cékla - a salátán túl
A valóban rendkívül kedvező élettani hatásai mellett a cékla kifejezetten ízletes zöldségféle, kellemesen édeskés, enyhén földes ízeit számtalan elkészítési módjából adódóan sokféleképp lehet előcsalogatni. Sokan elsősorban az üvegekbe zárt, ecetes lében konzervált céklát ismerik, de ezt is egyszerűen elkészítheti bárki házilag. A hagyományos céklasalátához legegyszerűbb, ha a céklákat sikálással megszabadítjuk minden szennyeződéstől – ha szerencsénk van, és zsenge levelekkel rendelkező zöldséghez jutunk, a leveleit is használhatjuk salátákba, kitűnő és nagyon egészséges! –, majd nagyjából 45-60 perc alatt (az egyes darabok méretétől függően) héjastól, enyhén sós vízben megfőzzük. A hámozáshoz célszerű gumikesztyűt használni, mert az erős színanyagok megfogják a kezet. Ezt követően aztán kedvünk szerint karikázhatjuk, kockázhatjuk, de akár nagylyukú reszelőn le is reszelhetjük, és ecetes lével locsolhatjuk.
A céklához különösen illik a kifejezetten csípős, friss torma, amiből egy keveset az aromái miatt akkor is csempészhetünk a salátába, ha az erős ízeket inkább hanyagolnánk. Apróra kockázott salottával (mogyoróhagymával), de lila- vagy vöröshagymával is változatosabbá tehető a hagyományos céklasaláta.
A fűszerek közül a kömény, a bors egyaránt remek kiegészítője, de több-kevesebb friss vagy szárított rozmaring, tárkony is nagyon jól illik hozzá.
Érdemes kipróbálni a céklasalátát főtt burgonyával is. Ehhez 4 személyre ½ kg céklát és ugyanennyi burgonyát (külön-külön) sós vízben megfőzünk, meghámozzuk, felkockázzuk. 2-3 db friss paradicsomot meghámozunk, felkockázunk, valamint 1 nagyobb fej fehér, ún. főzőhagymát finomra aprítunk. Az egészet tálra halmozzuk, vinaigrette mártással meglocsolva tálaljuk.
Nyers vagy főtt céklából joghurt- vagy majonézmártással is készülhet saláta, akár almát, friss vagy csemege uborkát, hagymát, zellert is adhatunk mellé. A joghurt, csakúgy, mint a tejszín, tejföl vagy bármely sajtféle ellensúlyozza a cékla magas oxálsav-tartalmát. Már csak ezért is érdemes lágy sajtokkal (kecskesajttal különösen ízletes) vagy fetával, főtt tojással társítani a céklát, akár hidegtálakra rendezve – nem egyszerűen mutatós, de teljes értékű és egészséges vacsora vagy ebéd lehet.
Ha nincs kedvünk a főzéshez, a céklát sütőben is megsüthetjük, így még koncentráltabb lesz az íze. A legbiztosabb módszer, ha egyenként alufóliába csomagoljuk, és így tesszük be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Garantáltan nem színezi el a sütés közben kicseppenő céklalé sem a sütőt, sem a sütőedényt.
Ha uzsonnára készítenénk valami különlegeset, főtt csicseriborsóhoz is tehetünk céklát, tejföllel vagy joghurttal, sóval, borssal, köménnyel fűszerezve pürésíthetjük. Az így kapott szendvicskrémet akár pirítósra, akár friss zsemlére, kenyérszeletekre is halmozhatjuk.
A levesek sorában is fontos szerep jut a céklából készülteknek. A legismertebb Lengyel- és Oroszország kedvence: a borscs. Fűszerezésében, összetevőiben ugyan tájanként, sőt akár házanként is akadnak különbségek, a lényegét tekintve azonban igazán gazdag és ízletes leves a végeredmény.
- Urban jungle
- Karfioltól az uborkáig: kovászoljon mindenki!
- Élelmiszerek, amik akkor sem romlanának meg, ha véget érne a világ
- Zöldeket beszélünk!
- Lopott idő!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok - Mire ügyeljenek a kutyatartók?
- Éljen május elseje!
-
Ehető virágok
- Zellerszár
- Sárgatúró
- Húsvét Európában
- Tippek a tavaszi fáradtság ellen!
- A tavasz első vitaminbombái
- Miben rejlik a pengeéles memória titka?
- Édesburgonya – több, mint köret
- Tél végi vitaminbomba, a retek
- Táplálkozzunk „színesen”!
- Miért szeretjük annyira a kávét?
- Te szereted a csokoládét?
- Egészségtelen ételek és italok, amiket nem ajánlatos fogyasztani, ha jót akarunk magunknak!
- A citromos víz jótékony hatásai. Tényleg csodát tesz a szervezettel?
- 6 zöldség és gyümölcs, amiket ne hanyagolj januárban!
- Léböjttel indítanád az új évet? Tedd azt!
- Kis karácsony, nagy karácsony…
- Olasz karácsonyi kuglóf
- Tea: a hideg téli napok frissítő itala
- Mi a nyers virágpor és mire jó?
- Könnyfakasztó apró magok, mustár másképp
- Minden nap egy alma és nincs szükség doktorra!”
- “Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
- A sátán ajándéka
- Gasztrológia-Terítéken a 12 csillagjegy
- Ikonikus filmes ételek
- MIKOR VAN ITT A SZÜRET IDEJE?
- AZ ŐSZ NAGY KEDVENCE, 7 OK, HOGY MIÉRT EGYÜNK NAGYON SOK CÉKLÁT?
- A csodálatos tökmag
- Tényleg jobb a bio vagy csak drágább?
- A körte igazi szupergyümölcs
- Itt a suli: Főzzünk okosító hozzávalókból ételeket
- Borban az igazság!
- Ezt együk, hogy megőrizzük a nyári barnaságot!
- Hűsítő nyári italok
- Magyar ételek, amiktől borzonganak a külföldiek
- LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL
- Fruktóz- közellenség?
- Sárgabarack: az életelixír
- Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek!
- A Függetlenség Napja, amerikai kávéval
- A téli vitaminpótlás nagyágyúi
- Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert!
- Próbáljuk megelőzni az influenzát tudatos táplálkozással és mozgással!
- A legfurcsább zöldségek és gyümölcsök, melyeket érdemes beépítenünk az étrendünkbe
-
Vess véget a pazarlásnak! Használd a fagyasztót!
- Készülj fel a hidegre! Erősítsd immunrendszeredet!
- Hungarikum lett a dobostorta – egy kétbalkezes inasnak köszönheti létezését
- Kezdd a napodat virágpor evéssel! De most komolyan!
- Alapanyagok, amiket érdemes a „mentes” konyhákból kölcsönözni
- Vajon tényleg jó nekünk a „mindenmentes” étkezés?
- Vannak élelmiszerek, amik nem is olyan egészségesek, mint gondoltuk! Mit és miért fogyasszunk vagy ne fogyasszunk?
- Ételek a fiatalság megőrzéséért! Hogyan maradjunk egészségesek, fiatalok és életerősek?
-
Októberben újra Együnk Egymásért!
- 10 étel, amit az irodában ülve is büntetlenül eszegethetsz
- Melyik rizs egészséges igazán?
- Vadgasztronómiai fesztivál- Pákozd
- CUKORMENTES LEKVÁR PEKTINNEL
- A 2019-es ország tortája verseny döntősei és a győztesek
- MELÓLEXIKON
- Caramoon
- Jeges nyalánkságok egy kicsit bizarr alapanyagokból! - Hurrá itt a fagylalt szezon!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok 2. - Mire ügyeljenek a macskatartók?
- Avokádó
- Vitamin Well
- Busójárás
- Szentendrei karnevál
- HÜTTE- 10 élmény, amit mindenképp ki kell próbálnod
- 5 nyomós érv az olajos magvak mellett!
- Mondd meg, hogy eszed a levest! Megmondom hol élsz!d
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re 2.
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re
- Örök újévi klasszikus
- A marcipán
- Disznóvariációk
- 50 éve jött Magyarországra a Coca-Cola
- Mindent a mézről
- Kicsi gesztenye
- Kávéológia
- Októberben kürtőskalács fesztivál
- Újra JótEvő Menü!
- Gyerekkorunk kedvenc édességei
- Melyik az igazi?
- Mire ügyeljünk, ha legszívesebben egész nap fagyit ennénk?
- All inclusive ellátás-mindenkinek megéri?
- A koffein, mint legális tuning
- Nyár az esküvő évszaka-Mit tegyünk szervezőként és mit vendégként
- Mit eszik egy vegán?
- A finom lapulevél: rebarbara
- Mint a borsó meg a héja
- Hűsítő nyári kiegészítő- kovászos uborka
- Kirándulók, túrázók eledelei a dietetikus szemével
- Ezt edd és idd, hogy bírd a tempót! Tuti tippek fesztiválozáshoz és meccsnézéshez!
- A Red Bull sztori titka. Avagy egy okos osztrák diadala
- A zab kevésbé ismert hatásai
- Most akkor kell a napi nyolc pohár víz vagy sem?
- Anyák napja
- Törököt fogtam, nem ereszt - a török konyha
- Összecsapnak a zöldek: sóska kontra spenót
- Palacsintaaaa!!!
- Túl sok sonka és főtt tojás maradt húsvét után? Sebaj!
- Éltető kincsünk a víz
- Miről álmodozott Petőfi éhesen?
- Újra és újra medvehagyma
- Legjobban utált ételek
- Tények és tévhitek a vajhalról
- Ne vásárolj a szerelmednek, inkább főzz neki: Valentin napi receptek
- Egy jó leves ereje
- Ha farsang, akkor fánk
- Elfeledett és mostoha zöldségek
- Hütte életérzés
- Házi praktikák megfázás ellen
- Bizarr diéták
- Szilveszteri koktélok
- Szenteste- Halászlé
- Luca Napja
- Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás-csizmákba?
- Adventi szokások hajdan és ma
- Az első randi, avagy hogyan „főzzük meg” leendő partnerünket
- Mindenszentek a tányéron
- Oktoberfest
- Quinoa, avagy miért ne ragadjunk le a búzánál?
- Újra együnk egymásért!
- 2017 őszének alapanyaga: a pekándió
- Nyári emlékek
- Kezdődik a suli: ötletek tízóraira, uzsonnára
- Szeretett hungarikumunk: Mák és mákos guba
- Tuti zöldségkrémek
- Ország tortája 2017
- Fagylaltok éjszakája
- Ételbulvár
- Hírességek kedvencei
- A legújabb reggeli őrület: a smoothie bowl forró nyári reggelekre
- Együnk halat!
- Mit eszik az USA?
- Maradj formában nyaraláskor is!
- Reggelizz, mint egy király!
- A cseresznye nagyszerű hatásai
- „Mutasd az ételed és megmondom ki vagy!” VS: „Az vagy amit megeszel!”
- Rántott hús krumplival, lehet másképp is?
- Tudod, hogy nem epret eszel?
- A MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA avagy ÉTELKÉSZÍTÉS BIOKÉMIAI ÉS FIZIKAI-KÉMIAI ALAPELVEK SZERINT
- Spárga – fitt és egészséges
- Amit a sófogyasztásról tudnod kell
- A fokhagyma hatásai
- A húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
- A hatékony zsírégetés
- Superfood – szuperételek az egészségért
- Fűszerek gyógyító hatása
- A gyógyító cikória
- Tejhelyettesítők
- Hol lakik a vitamin? Avagy tavasz hajnalán is van hová nyúlni egy kis vitaminért
- Tudtad, hogy az édes íz függőséget okoz?
- Az olajozott működésért!
- Tudod mi a baj a liszttel?
- Szerzetesek és a gasztronómia
- Ha Vince, tele a pince
- Péntek 13
- Hideg esték, forró italok
- Vízkereszt
- A Szilveszter története, eredete
- A karácsonyi menü varázsa
- A bejgli csodás története és jelene
- Itt a Mikulás!
- Téli vitaminforrások
- Csodafűszer: a gyömbér
- A szívgyógyszer és bőrápoló: mandula
- Keserű, de egészséges
- A sokmagvú egészségőr
- Ha Halloween, akkor tök
- Piros kis csodabogyó
- A FŰSZERNÖVÉNY, AMELY MEGOSZTJA AZ EMBEREKET: KORIANDER
- Az egészség kulcsai
- A fruktóz és az egészség
- Glutén, a rejtett gyilkos
- A jótékony zeller
- Mit csomagoljunk?
- Tej: élet, erő, egészség?
- Zakuszka, az ősz íze
- Az Őrség Zöld Aranya!
- Ne dobd el a héját!
- Dunsztosüvegben a nyár
- A kovászos uborka ezer csodája
- Gombaszezon - Mire figyeljünk?
- Kajszibarack az életerő
- Sajt a grillen!
- Fagylaltozó otthon
- Egyél cseresznyét minél többet!
- Harapnivalók két félidőre
- A tavaszi grillezés sztárja a sertéstarja
- Bodzaszörp bodzavirágból
- Ecet és olaj, hogy tökéletes legyen a salátád
- Rebarbara, az angolok kedvence
- Szabadban sütni jó!
- Totu a paleo túró
- A tökéletes spárga
- Kora tavaszi zöldségünk a retek
- Kecskesajt
- Nem ördöngősség a házi fűszervaj
- Spenót, paraj, a zöld levél
- Húsvét a tavasz ünnepe
- Tavasszal érkezik a medvehagyma
- Húsmentesen
- Hütteszezon és a tökéletes gőzgombóc
- Csodás tea
- A paleolit étkezés
- A chia mag tulajdonságai
- Tápióka vagy manióka
- Reggelizz!
- Pórés finomságok
- A téli egészség kulcsa:narancs
- Kocsonya a téli hungarikum
- Újévi babonás ételek
- Melegítő fűszerek, ételek, italok
- Karácsonyra készülünk
- Csodálatos csokoládék
- Kókuszzsír, az egészséges zsír
- A szent liba receptje
- Új sztár: sós karamell
- Cékla a tányéron
- Szelídgesztenye
- Őszi finomságok
- Ha ősz akkor itt a birsalma
- A mák az öröm virága
- A körte a vackor nemes utódja
- Chutney a fűszeres lekvár
- A téli zöldségkrém
- Minden, ami szilva
- Lángos, lapcsánka, tócsni
- Az új kenyér ünnepe
- Cukkini, az univerzális alapanyag a konyhában
- Édesburgonya vagyis Batáta
- Mindig van jobb fagyi
- Nyár az üvegben- szárított paradicsom
- A görögdinnye és a görögdinnyemag hatása
- Egy megérett a meggy
- Köszméte, pöszméte, piszke
- Az éltető víz
- A kemencében sült ételek varázsa
- A borsó meg a héja
- Gyümölccsel az egészséges táplálkozás jegyében!
- A román konyha ízei
- Crespelle és az olasz konyha
- A belga konyha
- Utazás a lengyel gasztronómia világában
- Szűz, extra szűz, vagy ez nem is számít?
- Zöldfűszerek az ablakban
- Tökéletes tavaszi piknik
- Cukormentes étkezés
- Medvehagyma- az ehető vadnövény
- A spenót a legkorábbi friss zöldség
- Csíranövények termesztése házilag
- Gluténmentes étkezés
- Zöld turmix, a vitaminbomba
- Természetes tartósítási eljárások
- A különleges rebarbara
- Farsangi fánk
- Miért jó a teljes kiőrlésű gabona?
- Sajtfondü
- Disznóvágás, disznótoros
- Gránátalma a szupergyümölcs
- Ünnepek után: könnyű ételek
- Milyen ételhez milyen bor illik?
- Karácsonyi halászlé
- Fókuszban a csokimikulás
- Forraltboros kalandozás
- A szójabab ezer arca
- Libanapok Mártonkor
- Őszi gyógyító csodabogyónk-csipkebogyó
- Cékla az ezerarcú jótevő!
- A melengető sütőtök
- A káposzta, minden kerti vetemények királynéja!
- Amit a kávéról tudni érdemes
- Egzotikus diófélék
- Alma az örök!
- Szüret az ősz legizgalmasabb programja
- Tedd el- rakd el:még megteheted!
- Gombavadászat
- Füge, az édenkert gyümölcse
- A majonézen és az ezerszigeten túl..
- BBQ szósz kontra aioli, avagy szószok, mártások kerti sütögetéshez
- Főtt kukorica a nyári „strandcsemege”!
- Augusztusban ismét TESZTER-ek jelentkezését várjuk!
- Ha nyár, akkor itt a megunhatatlan lecsó!
- Itt a barackszezon és a házi lekvár ideje!
- MelóMagazin Ezt ki kell próbálnod!
- TIPPELJ a foci VB meccseire és nyerj Melódin utalványt, vagy a főnyeremény ajándékcsomagot!
- Mentsd el telefonodra a naponta frissülő étlapot!
- Megújult a szendvicskínálatunk!
- Miért érdemes regisztrálni honlapunkon
- Szent Márton napi libalakoma