Meló Magazin
- Urban jungle
- Karfioltól az uborkáig: kovászoljon mindenki!
- Élelmiszerek, amik akkor sem romlanának meg, ha véget érne a világ
- Zöldeket beszélünk!
- Lopott idő!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok - Mire ügyeljenek a kutyatartók?
- Éljen május elseje!
-
Ehető virágok
- Zellerszár
- Sárgatúró
- Húsvét Európában
- Tippek a tavaszi fáradtság ellen!
- A tavasz első vitaminbombái
- Miben rejlik a pengeéles memória titka?
- Édesburgonya – több, mint köret
- Tél végi vitaminbomba, a retek
- Táplálkozzunk „színesen”!
- Miért szeretjük annyira a kávét?
- Te szereted a csokoládét?
- Egészségtelen ételek és italok, amiket nem ajánlatos fogyasztani, ha jót akarunk magunknak!
- A citromos víz jótékony hatásai. Tényleg csodát tesz a szervezettel?
- 6 zöldség és gyümölcs, amiket ne hanyagolj januárban!
- Léböjttel indítanád az új évet? Tedd azt!
- Kis karácsony, nagy karácsony…
- Olasz karácsonyi kuglóf
- Tea: a hideg téli napok frissítő itala
- Mi a nyers virágpor és mire jó?
- Könnyfakasztó apró magok, mustár másképp
- Minden nap egy alma és nincs szükség doktorra!”
- “Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
- A sátán ajándéka
- Gasztrológia-Terítéken a 12 csillagjegy
- Ikonikus filmes ételek
- MIKOR VAN ITT A SZÜRET IDEJE?
- AZ ŐSZ NAGY KEDVENCE, 7 OK, HOGY MIÉRT EGYÜNK NAGYON SOK CÉKLÁT?
- A csodálatos tökmag
- Tényleg jobb a bio vagy csak drágább?
- A körte igazi szupergyümölcs
- Itt a suli: Főzzünk okosító hozzávalókból ételeket
- Borban az igazság!
- Ezt együk, hogy megőrizzük a nyári barnaságot!
- Hűsítő nyári italok
- Magyar ételek, amiktől borzonganak a külföldiek
- LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL
- Fruktóz- közellenség?
- Sárgabarack: az életelixír
- Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek!
- A Függetlenség Napja, amerikai kávéval
- A téli vitaminpótlás nagyágyúi
- Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert!
- Próbáljuk megelőzni az influenzát tudatos táplálkozással és mozgással!
- A legfurcsább zöldségek és gyümölcsök, melyeket érdemes beépítenünk az étrendünkbe
-
Vess véget a pazarlásnak! Használd a fagyasztót!
- Készülj fel a hidegre! Erősítsd immunrendszeredet!
- Hungarikum lett a dobostorta – egy kétbalkezes inasnak köszönheti létezését
- Kezdd a napodat virágpor evéssel! De most komolyan!
- Alapanyagok, amiket érdemes a „mentes” konyhákból kölcsönözni
- Vajon tényleg jó nekünk a „mindenmentes” étkezés?
- Vannak élelmiszerek, amik nem is olyan egészségesek, mint gondoltuk! Mit és miért fogyasszunk vagy ne fogyasszunk?
- Ételek a fiatalság megőrzéséért! Hogyan maradjunk egészségesek, fiatalok és életerősek?
-
Októberben újra Együnk Egymásért!
- 10 étel, amit az irodában ülve is büntetlenül eszegethetsz
- Melyik rizs egészséges igazán?
- Vadgasztronómiai fesztivál- Pákozd
- CUKORMENTES LEKVÁR PEKTINNEL
- A 2019-es ország tortája verseny döntősei és a győztesek
- MELÓLEXIKON
- Caramoon
- Jeges nyalánkságok egy kicsit bizarr alapanyagokból! - Hurrá itt a fagylalt szezon!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok 2. - Mire ügyeljenek a macskatartók?
- Avokádó
- Vitamin Well
- Busójárás
- Szentendrei karnevál
- HÜTTE- 10 élmény, amit mindenképp ki kell próbálnod
- 5 nyomós érv az olajos magvak mellett!
- Mondd meg, hogy eszed a levest! Megmondom hol élsz!d
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re 2.
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re
- Örök újévi klasszikus
- A marcipán
- Disznóvariációk
- 50 éve jött Magyarországra a Coca-Cola
- Mindent a mézről
- Kicsi gesztenye
- Kávéológia
- Októberben kürtőskalács fesztivál
- Újra JótEvő Menü!
- Gyerekkorunk kedvenc édességei
- Melyik az igazi?
- Mire ügyeljünk, ha legszívesebben egész nap fagyit ennénk?
- All inclusive ellátás-mindenkinek megéri?
- A koffein, mint legális tuning
- Nyár az esküvő évszaka-Mit tegyünk szervezőként és mit vendégként
- Mit eszik egy vegán?
- A finom lapulevél: rebarbara
- Mint a borsó meg a héja
- Hűsítő nyári kiegészítő- kovászos uborka
- Kirándulók, túrázók eledelei a dietetikus szemével
- Ezt edd és idd, hogy bírd a tempót! Tuti tippek fesztiválozáshoz és meccsnézéshez!
- A Red Bull sztori titka. Avagy egy okos osztrák diadala
- A zab kevésbé ismert hatásai
- Most akkor kell a napi nyolc pohár víz vagy sem?
- Anyák napja
- Törököt fogtam, nem ereszt - a török konyha
- Összecsapnak a zöldek: sóska kontra spenót
- Palacsintaaaa!!!
- Túl sok sonka és főtt tojás maradt húsvét után? Sebaj!
- Éltető kincsünk a víz
- Miről álmodozott Petőfi éhesen?
- Újra és újra medvehagyma
- Legjobban utált ételek
- Tények és tévhitek a vajhalról
- Ne vásárolj a szerelmednek, inkább főzz neki: Valentin napi receptek
- Egy jó leves ereje
- Ha farsang, akkor fánk
- Elfeledett és mostoha zöldségek
- Hütte életérzés
- Házi praktikák megfázás ellen
- Bizarr diéták
- Szilveszteri koktélok
- Szenteste- Halászlé
- Luca Napja
- Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás-csizmákba?
- Adventi szokások hajdan és ma
- Az első randi, avagy hogyan „főzzük meg” leendő partnerünket
- Mindenszentek a tányéron
- Oktoberfest
- Quinoa, avagy miért ne ragadjunk le a búzánál?
- Újra együnk egymásért!
- 2017 őszének alapanyaga: a pekándió
- Nyári emlékek
- Kezdődik a suli: ötletek tízóraira, uzsonnára
- Szeretett hungarikumunk: Mák és mákos guba
- Tuti zöldségkrémek
- Ország tortája 2017
- Fagylaltok éjszakája
- Ételbulvár
- Hírességek kedvencei
- A legújabb reggeli őrület: a smoothie bowl forró nyári reggelekre
- Együnk halat!
- Mit eszik az USA?
- Maradj formában nyaraláskor is!
- Reggelizz, mint egy király!
- A cseresznye nagyszerű hatásai
- „Mutasd az ételed és megmondom ki vagy!” VS: „Az vagy amit megeszel!”
- Rántott hús krumplival, lehet másképp is?
- Tudod, hogy nem epret eszel?
- A MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA avagy ÉTELKÉSZÍTÉS BIOKÉMIAI ÉS FIZIKAI-KÉMIAI ALAPELVEK SZERINT
- Spárga – fitt és egészséges
- Amit a sófogyasztásról tudnod kell
- A fokhagyma hatásai
- A húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
- A hatékony zsírégetés
- Superfood – szuperételek az egészségért
- Fűszerek gyógyító hatása
- A gyógyító cikória
- Tejhelyettesítők
- Hol lakik a vitamin? Avagy tavasz hajnalán is van hová nyúlni egy kis vitaminért
- Tudtad, hogy az édes íz függőséget okoz?
- Az olajozott működésért!
- Tudod mi a baj a liszttel?
- Szerzetesek és a gasztronómia
- Ha Vince, tele a pince
- Péntek 13
- Hideg esték, forró italok
- Vízkereszt
- A Szilveszter története, eredete
- A karácsonyi menü varázsa
- A bejgli csodás története és jelene
- Itt a Mikulás!
- Téli vitaminforrások
- Csodafűszer: a gyömbér
- A szívgyógyszer és bőrápoló: mandula
- Keserű, de egészséges
- A sokmagvú egészségőr
- Ha Halloween, akkor tök
- Piros kis csodabogyó
- A FŰSZERNÖVÉNY, AMELY MEGOSZTJA AZ EMBEREKET: KORIANDER
- Az egészség kulcsai
- A fruktóz és az egészség
- Glutén, a rejtett gyilkos
- A jótékony zeller
- Mit csomagoljunk?
- Tej: élet, erő, egészség?
- Zakuszka, az ősz íze
- Az Őrség Zöld Aranya!
- Ne dobd el a héját!
- Dunsztosüvegben a nyár
- A kovászos uborka ezer csodája
- Gombaszezon - Mire figyeljünk?
- Kajszibarack az életerő
- Sajt a grillen!
- Fagylaltozó otthon
- Egyél cseresznyét minél többet!
- Harapnivalók két félidőre
- A tavaszi grillezés sztárja a sertéstarja
- Bodzaszörp bodzavirágból
- Ecet és olaj, hogy tökéletes legyen a salátád
- Rebarbara, az angolok kedvence
- Szabadban sütni jó!
- Totu a paleo túró
- A tökéletes spárga
- Kora tavaszi zöldségünk a retek
- Kecskesajt
- Nem ördöngősség a házi fűszervaj
- Spenót, paraj, a zöld levél
- Húsvét a tavasz ünnepe
- Tavasszal érkezik a medvehagyma
- Húsmentesen
- Hütteszezon és a tökéletes gőzgombóc
- Csodás tea
- A paleolit étkezés
- A chia mag tulajdonságai
- Tápióka vagy manióka
- Reggelizz!
- Pórés finomságok
- A téli egészség kulcsa:narancs
- Kocsonya a téli hungarikum
- Újévi babonás ételek
- Melegítő fűszerek, ételek, italok
- Karácsonyra készülünk
- Csodálatos csokoládék
- Kókuszzsír, az egészséges zsír
- A szent liba receptje
- Új sztár: sós karamell
- Cékla a tányéron
- Szelídgesztenye
- Őszi finomságok
- Ha ősz akkor itt a birsalma
- A mák az öröm virága
- A körte a vackor nemes utódja
- Chutney a fűszeres lekvár
- A téli zöldségkrém
- Minden, ami szilva
- Lángos, lapcsánka, tócsni
- Az új kenyér ünnepe
- Cukkini, az univerzális alapanyag a konyhában
- Édesburgonya vagyis Batáta
- Mindig van jobb fagyi
- Nyár az üvegben- szárított paradicsom
- A görögdinnye és a görögdinnyemag hatása
- Egy megérett a meggy
- Köszméte, pöszméte, piszke
- Az éltető víz
- A kemencében sült ételek varázsa
- A borsó meg a héja
- Gyümölccsel az egészséges táplálkozás jegyében!
- A román konyha ízei
- Crespelle és az olasz konyha
- A belga konyha
- Utazás a lengyel gasztronómia világában
- Szűz, extra szűz, vagy ez nem is számít?
- Zöldfűszerek az ablakban
- Tökéletes tavaszi piknik
- Cukormentes étkezés
- Medvehagyma- az ehető vadnövény
- A spenót a legkorábbi friss zöldség
- Csíranövények termesztése házilag
- Gluténmentes étkezés
- Zöld turmix, a vitaminbomba
- Természetes tartósítási eljárások
- A különleges rebarbara
- Farsangi fánk
- Miért jó a teljes kiőrlésű gabona?
- Sajtfondü
- Disznóvágás, disznótoros
- Gránátalma a szupergyümölcs
- Ünnepek után: könnyű ételek
- Milyen ételhez milyen bor illik?
- Karácsonyi halászlé
- Fókuszban a csokimikulás
- Forraltboros kalandozás
- A szójabab ezer arca
- Libanapok Mártonkor
- Őszi gyógyító csodabogyónk-csipkebogyó
- Cékla az ezerarcú jótevő!
- A melengető sütőtök
- A káposzta, minden kerti vetemények királynéja!
- Amit a kávéról tudni érdemes
- Egzotikus diófélék
- Alma az örök!
- Szüret az ősz legizgalmasabb programja
- Tedd el- rakd el:még megteheted!
- Gombavadászat
- Füge, az édenkert gyümölcse
- A majonézen és az ezerszigeten túl..
- BBQ szósz kontra aioli, avagy szószok, mártások kerti sütögetéshez
- Főtt kukorica a nyári „strandcsemege”!
- Augusztusban ismét TESZTER-ek jelentkezését várjuk!
- Ha nyár, akkor itt a megunhatatlan lecsó!
- Itt a barackszezon és a házi lekvár ideje!
- MelóMagazin Ezt ki kell próbálnod!
- TIPPELJ a foci VB meccseire és nyerj Melódin utalványt, vagy a főnyeremény ajándékcsomagot!
- Mentsd el telefonodra a naponta frissülő étlapot!
- Megújult a szendvicskínálatunk!
- Miért érdemes regisztrálni honlapunkon
- Szent Márton napi libalakoma
Lángos, lapcsánka, tócsni
Összehasonlíthatatlan illat hívogat egy-egy lángos-bódé közelében? Ha nyár, akkor lángos. A lágy kelt tésztából készülő sült lepény a magyar konyha hagyományos étele. Bár az utóbbi években vetélytársat kapott: az egymás után nyíló pékségek kínálatát, a tradicionális magyar étel soha nem megy ki a divatból. Fokhagymával vagy anélkül, tejföllel, sajttal, esetleg sonkával, ketchuppal, ínyenceknek juhtúróval, virslivel, kolbásszal, vagy töltve, édesszájúaknak pedig porcukorral, mindenki megtalálhatja a kedvencét.
A lángos hosszú utat járt be, amíg a tóparti büfék egyik legmeghatározóbb ételévé vált. Már a Biblia is említi egy hasonlatban. Egyesek szerint római eredetű, de a legvalószínűbb, hogy a török hódoltsággal került be a magyar konyhákba. Neve a láng szóból eredeztethető. A lángosokat a kemence elülső részében sütötték. A megkelt kenyértésztából kiszakítottak egy darabot, és azt nyújtották ki kézzel, majd a parázsra dobták. Kenyeret általában 5-7 naponta sütöttek és vele egy időben készült a lángos is, úgyhogy azokon a napokon, amikor az új kenyér készült, a kenyérlángost reggelire tejföllel, lekvárral vagy porcukorral.
Az otthoni kenyérsütés hagyománya eltűnt, mivel viszonylag jó minőségű kenyeret készen is lehet kapni a péknél. Azóta a lángost zsírban, majd olajban sütik ki.
E tésztaféle lehetséges változatainak se szeri, se száma: az egyszerűtől a sóval megpergetett vagy fokhagymamártással megkent lepényen át a tejfölösig, túrósig, sajtosig, sóletesig és káposztásig terjed, sőt, a különleges ízek kedvelői juhtúrót is keverhetnek a tésztába. Némely variáció már a nápolyi kerek rokonra, a pizzára hasonlít, kenyeret is helyettesíthet a – virslis burgonyaleves mellé kitűnő – zsíros lángos, alakjával és ízével egyaránt elüt a megszokottól a finn rieska, az árpalángos. A Mátrában és környékén macoknak vagy mackónak ismert harapnivalót a balatoni büfék nagy részében tócsni néven árusítják az egynyári sütödések, a Bakonyban tócsi a neve, Vas megyében cicege, Szabolcsban, Szatmárban és Beregben lapcsánka, Zentán pedig német lepény. Az Őrségben lángos vagy langli sül a maradék kenyértésztából. A délvidéki Zentán kenyérsütéskor, közvetlen bevetés előtt öklömnyi tésztát szép kerekre húznak szét, és parázs előtt sütik. A kemencefenéken sült lepényt aztán kettévágják, és disznózsírral jól megkenik a belét. De úgy is készülhet, hogy a széthúzott tészta szélét felperdítik, peremet formálnak, és a mélyebb részbe túrót-tejfelt öntenek. Így készül a tejfeles lángos.
A lángos a környező országokban is népszerű. Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban hozzánk hasonló módon ízesítik az aranysárgára sütött tésztát, de találni lángossütőt Svédországban és a tengerentúlon is.
A tökéletes házi lángos receptje:
Hozzávalók: 1kg liszt, 1 kocka élesztő, 2 csapott teáskanál só, egy kevés cukor, tejföl, sajt, fokhagyma, 1 l olaj
Elkészítés:
Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángosokat ezzel a finom fokhagymás olajjal tudjuk bekenegetni. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül! Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk, kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.
1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban arany barnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.
- Urban jungle
- Karfioltól az uborkáig: kovászoljon mindenki!
- Élelmiszerek, amik akkor sem romlanának meg, ha véget érne a világ
- Zöldeket beszélünk!
- Lopott idő!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok - Mire ügyeljenek a kutyatartók?
- Éljen május elseje!
-
Ehető virágok
- Zellerszár
- Sárgatúró
- Húsvét Európában
- Tippek a tavaszi fáradtság ellen!
- A tavasz első vitaminbombái
- Miben rejlik a pengeéles memória titka?
- Édesburgonya – több, mint köret
- Tél végi vitaminbomba, a retek
- Táplálkozzunk „színesen”!
- Miért szeretjük annyira a kávét?
- Te szereted a csokoládét?
- Egészségtelen ételek és italok, amiket nem ajánlatos fogyasztani, ha jót akarunk magunknak!
- A citromos víz jótékony hatásai. Tényleg csodát tesz a szervezettel?
- 6 zöldség és gyümölcs, amiket ne hanyagolj januárban!
- Léböjttel indítanád az új évet? Tedd azt!
- Kis karácsony, nagy karácsony…
- Olasz karácsonyi kuglóf
- Tea: a hideg téli napok frissítő itala
- Mi a nyers virágpor és mire jó?
- Könnyfakasztó apró magok, mustár másképp
- Minden nap egy alma és nincs szükség doktorra!”
- “Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
- A sátán ajándéka
- Gasztrológia-Terítéken a 12 csillagjegy
- Ikonikus filmes ételek
- MIKOR VAN ITT A SZÜRET IDEJE?
- AZ ŐSZ NAGY KEDVENCE, 7 OK, HOGY MIÉRT EGYÜNK NAGYON SOK CÉKLÁT?
- A csodálatos tökmag
- Tényleg jobb a bio vagy csak drágább?
- A körte igazi szupergyümölcs
- Itt a suli: Főzzünk okosító hozzávalókból ételeket
- Borban az igazság!
- Ezt együk, hogy megőrizzük a nyári barnaságot!
- Hűsítő nyári italok
- Magyar ételek, amiktől borzonganak a külföldiek
- LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL
- Fruktóz- közellenség?
- Sárgabarack: az életelixír
- Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek!
- A Függetlenség Napja, amerikai kávéval
- A téli vitaminpótlás nagyágyúi
- Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert!
- Próbáljuk megelőzni az influenzát tudatos táplálkozással és mozgással!
- A legfurcsább zöldségek és gyümölcsök, melyeket érdemes beépítenünk az étrendünkbe
-
Vess véget a pazarlásnak! Használd a fagyasztót!
- Készülj fel a hidegre! Erősítsd immunrendszeredet!
- Hungarikum lett a dobostorta – egy kétbalkezes inasnak köszönheti létezését
- Kezdd a napodat virágpor evéssel! De most komolyan!
- Alapanyagok, amiket érdemes a „mentes” konyhákból kölcsönözni
- Vajon tényleg jó nekünk a „mindenmentes” étkezés?
- Vannak élelmiszerek, amik nem is olyan egészségesek, mint gondoltuk! Mit és miért fogyasszunk vagy ne fogyasszunk?
- Ételek a fiatalság megőrzéséért! Hogyan maradjunk egészségesek, fiatalok és életerősek?
-
Októberben újra Együnk Egymásért!
- 10 étel, amit az irodában ülve is büntetlenül eszegethetsz
- Melyik rizs egészséges igazán?
- Vadgasztronómiai fesztivál- Pákozd
- CUKORMENTES LEKVÁR PEKTINNEL
- A 2019-es ország tortája verseny döntősei és a győztesek
- MELÓLEXIKON
- Caramoon
- Jeges nyalánkságok egy kicsit bizarr alapanyagokból! - Hurrá itt a fagylalt szezon!
- Tiltott ételek és más toxikus anyagok 2. - Mire ügyeljenek a macskatartók?
- Avokádó
- Vitamin Well
- Busójárás
- Szentendrei karnevál
- HÜTTE- 10 élmény, amit mindenképp ki kell próbálnod
- 5 nyomós érv az olajos magvak mellett!
- Mondd meg, hogy eszed a levest! Megmondom hol élsz!d
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re 2.
- A legdivatosabb étkezési trendek 2019-re
- Örök újévi klasszikus
- A marcipán
- Disznóvariációk
- 50 éve jött Magyarországra a Coca-Cola
- Mindent a mézről
- Kicsi gesztenye
- Kávéológia
- Októberben kürtőskalács fesztivál
- Újra JótEvő Menü!
- Gyerekkorunk kedvenc édességei
- Melyik az igazi?
- Mire ügyeljünk, ha legszívesebben egész nap fagyit ennénk?
- All inclusive ellátás-mindenkinek megéri?
- A koffein, mint legális tuning
- Nyár az esküvő évszaka-Mit tegyünk szervezőként és mit vendégként
- Mit eszik egy vegán?
- A finom lapulevél: rebarbara
- Mint a borsó meg a héja
- Hűsítő nyári kiegészítő- kovászos uborka
- Kirándulók, túrázók eledelei a dietetikus szemével
- Ezt edd és idd, hogy bírd a tempót! Tuti tippek fesztiválozáshoz és meccsnézéshez!
- A Red Bull sztori titka. Avagy egy okos osztrák diadala
- A zab kevésbé ismert hatásai
- Most akkor kell a napi nyolc pohár víz vagy sem?
- Anyák napja
- Törököt fogtam, nem ereszt - a török konyha
- Összecsapnak a zöldek: sóska kontra spenót
- Palacsintaaaa!!!
- Túl sok sonka és főtt tojás maradt húsvét után? Sebaj!
- Éltető kincsünk a víz
- Miről álmodozott Petőfi éhesen?
- Újra és újra medvehagyma
- Legjobban utált ételek
- Tények és tévhitek a vajhalról
- Ne vásárolj a szerelmednek, inkább főzz neki: Valentin napi receptek
- Egy jó leves ereje
- Ha farsang, akkor fánk
- Elfeledett és mostoha zöldségek
- Hütte életérzés
- Házi praktikák megfázás ellen
- Bizarr diéták
- Szilveszteri koktélok
- Szenteste- Halászlé
- Luca Napja
- Milyen egészséges édességet rakj a Mikulás-csizmákba?
- Adventi szokások hajdan és ma
- Az első randi, avagy hogyan „főzzük meg” leendő partnerünket
- Mindenszentek a tányéron
- Oktoberfest
- Quinoa, avagy miért ne ragadjunk le a búzánál?
- Újra együnk egymásért!
- 2017 őszének alapanyaga: a pekándió
- Nyári emlékek
- Kezdődik a suli: ötletek tízóraira, uzsonnára
- Szeretett hungarikumunk: Mák és mákos guba
- Tuti zöldségkrémek
- Ország tortája 2017
- Fagylaltok éjszakája
- Ételbulvár
- Hírességek kedvencei
- A legújabb reggeli őrület: a smoothie bowl forró nyári reggelekre
- Együnk halat!
- Mit eszik az USA?
- Maradj formában nyaraláskor is!
- Reggelizz, mint egy király!
- A cseresznye nagyszerű hatásai
- „Mutasd az ételed és megmondom ki vagy!” VS: „Az vagy amit megeszel!”
- Rántott hús krumplival, lehet másképp is?
- Tudod, hogy nem epret eszel?
- A MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA avagy ÉTELKÉSZÍTÉS BIOKÉMIAI ÉS FIZIKAI-KÉMIAI ALAPELVEK SZERINT
- Spárga – fitt és egészséges
- Amit a sófogyasztásról tudnod kell
- A fokhagyma hatásai
- A húsfogyasztás jelentősége táplálkozásunkban
- A hatékony zsírégetés
- Superfood – szuperételek az egészségért
- Fűszerek gyógyító hatása
- A gyógyító cikória
- Tejhelyettesítők
- Hol lakik a vitamin? Avagy tavasz hajnalán is van hová nyúlni egy kis vitaminért
- Tudtad, hogy az édes íz függőséget okoz?
- Az olajozott működésért!
- Tudod mi a baj a liszttel?
- Szerzetesek és a gasztronómia
- Ha Vince, tele a pince
- Péntek 13
- Hideg esték, forró italok
- Vízkereszt
- A Szilveszter története, eredete
- A karácsonyi menü varázsa
- A bejgli csodás története és jelene
- Itt a Mikulás!
- Téli vitaminforrások
- Csodafűszer: a gyömbér
- A szívgyógyszer és bőrápoló: mandula
- Keserű, de egészséges
- A sokmagvú egészségőr
- Ha Halloween, akkor tök
- Piros kis csodabogyó
- A FŰSZERNÖVÉNY, AMELY MEGOSZTJA AZ EMBEREKET: KORIANDER
- Az egészség kulcsai
- A fruktóz és az egészség
- Glutén, a rejtett gyilkos
- A jótékony zeller
- Mit csomagoljunk?
- Tej: élet, erő, egészség?
- Zakuszka, az ősz íze
- Az Őrség Zöld Aranya!
- Ne dobd el a héját!
- Dunsztosüvegben a nyár
- A kovászos uborka ezer csodája
- Gombaszezon - Mire figyeljünk?
- Kajszibarack az életerő
- Sajt a grillen!
- Fagylaltozó otthon
- Egyél cseresznyét minél többet!
- Harapnivalók két félidőre
- A tavaszi grillezés sztárja a sertéstarja
- Bodzaszörp bodzavirágból
- Ecet és olaj, hogy tökéletes legyen a salátád
- Rebarbara, az angolok kedvence
- Szabadban sütni jó!
- Totu a paleo túró
- A tökéletes spárga
- Kora tavaszi zöldségünk a retek
- Kecskesajt
- Nem ördöngősség a házi fűszervaj
- Spenót, paraj, a zöld levél
- Húsvét a tavasz ünnepe
- Tavasszal érkezik a medvehagyma
- Húsmentesen
- Hütteszezon és a tökéletes gőzgombóc
- Csodás tea
- A paleolit étkezés
- A chia mag tulajdonságai
- Tápióka vagy manióka
- Reggelizz!
- Pórés finomságok
- A téli egészség kulcsa:narancs
- Kocsonya a téli hungarikum
- Újévi babonás ételek
- Melegítő fűszerek, ételek, italok
- Karácsonyra készülünk
- Csodálatos csokoládék
- Kókuszzsír, az egészséges zsír
- A szent liba receptje
- Új sztár: sós karamell
- Cékla a tányéron
- Szelídgesztenye
- Őszi finomságok
- Ha ősz akkor itt a birsalma
- A mák az öröm virága
- A körte a vackor nemes utódja
- Chutney a fűszeres lekvár
- A téli zöldségkrém
- Minden, ami szilva
- Lángos, lapcsánka, tócsni
- Az új kenyér ünnepe
- Cukkini, az univerzális alapanyag a konyhában
- Édesburgonya vagyis Batáta
- Mindig van jobb fagyi
- Nyár az üvegben- szárított paradicsom
- A görögdinnye és a görögdinnyemag hatása
- Egy megérett a meggy
- Köszméte, pöszméte, piszke
- Az éltető víz
- A kemencében sült ételek varázsa
- A borsó meg a héja
- Gyümölccsel az egészséges táplálkozás jegyében!
- A román konyha ízei
- Crespelle és az olasz konyha
- A belga konyha
- Utazás a lengyel gasztronómia világában
- Szűz, extra szűz, vagy ez nem is számít?
- Zöldfűszerek az ablakban
- Tökéletes tavaszi piknik
- Cukormentes étkezés
- Medvehagyma- az ehető vadnövény
- A spenót a legkorábbi friss zöldség
- Csíranövények termesztése házilag
- Gluténmentes étkezés
- Zöld turmix, a vitaminbomba
- Természetes tartósítási eljárások
- A különleges rebarbara
- Farsangi fánk
- Miért jó a teljes kiőrlésű gabona?
- Sajtfondü
- Disznóvágás, disznótoros
- Gránátalma a szupergyümölcs
- Ünnepek után: könnyű ételek
- Milyen ételhez milyen bor illik?
- Karácsonyi halászlé
- Fókuszban a csokimikulás
- Forraltboros kalandozás
- A szójabab ezer arca
- Libanapok Mártonkor
- Őszi gyógyító csodabogyónk-csipkebogyó
- Cékla az ezerarcú jótevő!
- A melengető sütőtök
- A káposzta, minden kerti vetemények királynéja!
- Amit a kávéról tudni érdemes
- Egzotikus diófélék
- Alma az örök!
- Szüret az ősz legizgalmasabb programja
- Tedd el- rakd el:még megteheted!
- Gombavadászat
- Füge, az édenkert gyümölcse
- A majonézen és az ezerszigeten túl..
- BBQ szósz kontra aioli, avagy szószok, mártások kerti sütögetéshez
- Főtt kukorica a nyári „strandcsemege”!
- Augusztusban ismét TESZTER-ek jelentkezését várjuk!
- Ha nyár, akkor itt a megunhatatlan lecsó!
- Itt a barackszezon és a házi lekvár ideje!
- MelóMagazin Ezt ki kell próbálnod!
- TIPPELJ a foci VB meccseire és nyerj Melódin utalványt, vagy a főnyeremény ajándékcsomagot!
- Mentsd el telefonodra a naponta frissülő étlapot!
- Megújult a szendvicskínálatunk!
- Miért érdemes regisztrálni honlapunkon
- Szent Márton napi libalakoma