EGAL-TEAM Kft. | 2017.11.23
Facebook E-mail
/

Zöld rét, napsugár és az evés élvezete, tisztelete. Komótosan, amúgy franciás stílusban, megadva ennek az étkezésnek is a módját. Szedjük hát gyorsan elő a piknikkosarat, és irány a friss levegő.

Azért, mielőtt hozzákezdenél a piknik megvalósításához, át kell gondolnod néhány fontos tényezőt, amelyek befolyásolni fogják a piknik sikerét. De ne bonyolítsd túl, természeténél fogva a piknik egy igazi spontán esemény, ezért valamennyi kiszámíthatatlanság csak még élvezetesebbé fogja tenni. A piknikhez jó időre van szükség. Ha a saját kertedben szervezed a pikniket, ahol bármikor bemenekülhettek a tető alá, az időjárás nem számít olyan nagyon. De ha a természetbe tervezed a pikniket, az eső az egész hangulatot elronthatja.
Gyönyörű, napos idő, kellemesen meleg hőmérséklet és a pont megfelelő erősségű szél – ezek a piknik ideális feltételei.
A piknik lehet laza vagy ünnepies, egyszerű vagy választékos, minden esetben fel kell rá készülni. Még ha csak egy gyors szendvics elfogyasztására ugrunk ki a közeli parkba, akkor is gondolni kell pl. szalvétára, ülőhelyre, italra stb. Azonban ha egy komoly pikniket szervezünk, nagyon fontos, hogy előre átgondoljuk a szükséges kellékeket és a piknik menüt. Ha barátokkal találkozunk, általában mindenki hoz valamit magával ,így feltétlenül meg kell beszélni előre, hogy ki mit biztosít, mert valami tuti otthon marad. Akik pedig kirándulni készülnek, és a pikniket nem tudják az autóban hagyni, feltétlenül figyeljenek oda a súlyra (pl.: pakoljanak papír tányérokat, műanyag evőeszközöket, piknik kosár helyett egy hátizsákba). Legyen még az úti batyuban hűtőtáska, pokróc és az idő izgalmas eltöltésére valamilyen társasjáték, labda vagy kártya.

Az ételről mi gondoskodunk!

A piknikkosár tartalma:
karamellizált hagymás tortácskák,
mézes-szezámmagos sült csirkemell,
sárgabarackos teasütemény

Karamellizált hagymás tortácskák
Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 2 fej lila hagyma, 1 evőkanál barna cukor, 1 gerezd fokhagyma, 2 kiskanál kakukkfű, 2 kiskanál borecet, 100 g mini mozzarella golyók, 250 g mirelit leveles tészta, mini-gyümölcstortaformák, víz
A vajat olvaszd fel, és keverd össze az olajjal. Add hozzá a vékony szeletekre vágott lila hagymát, szórd meg cukorral, és karamellizáld. Ízesítsd a szétnyomkodott fokhagymával, kakukkfűvel. Párold úgy 20 percig, amíg aranybarnás színt kap. Ekkor locsold meg a borecettel, és rottyants egyet rajta.
A felengedett tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele néhány mini-gyümölcstortaformát (vagy egy nagy kerek formát). A tetejét kend meg a karamellizált hagymával, és előmelegített sütőben süsd 10-15 percig. Még melegében dobáld rá a félbevágott mozzarella golyókat.
Mézes-szezámmagos sült csirkemell
Hozzávalók: 2 csirkemell filé, só, 2 kiskanál méz, 3 evőkanál szezámmag, 4 evőkanál vaj, zöldsaláta
Felezd el a csirkemell filét, szórd meg sóval, majd felolvasztott forró vajban, mindkét oldalán kissé pirítsd át. Ezután locsold meg mézzel, szórd meg szezámmaggal, és forró sütőbe téve süsd 15-20 percig. Amikor kihűlt, vágd fel szeletekre. Tálald a mentás burgonyasalátával, illetve a zöldsalátával.
Sárgabarackos teasütemény
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 kiskanál sütőpor, 5 dkg mák (nem darált), 6 darab érett sárgabarack, 2 tojás, 175 g natúr joghurt, 100 g cukor, 80 g olvasztott vaj, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 kicsi püspökkenyérforma vagy lapos muffin tepsi.