EGAL-TEAM Kft. | 2017.12.13
Facebook E-mail

Oreo torta

Az Oreo torta a keksztől eltérően egy könnyedebb, lányabb ízvilágot képsivel. Tejszínes mascarpone görögjoghurttal ízesítve, oreo keksz darabokkal. Kakaós kekszes alj. Díszítése tejszínhab és oreo keksz.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Csokoládétorta

A csokoládétorta az édességek alfája és omegája, bármilyen alkalomra, bármilyen társaságnak kiváló választás. Sötét és vastag étcsokoládéból főzött krém és kakaós piskóta rétegeződik az elegáns fényes máz alatt, ahol ez édes és keserű gazdag csokoládéíz találkozik.

8 szeletes: 2800,-   12 szeletes: 3990,-   16 szeletes: 5040,-   Megrendelés >>

Kávés diós ganache torta

A ganache krém a cukrászatban az egyik legfinomabb főzött krém, intenzív csokoládé ízű, kissé kesernyés. Jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül, selymes és lágy csokoládékrém. Valószínűleg az 1880-as évek végén használta először Gerbeaud Emil bonbonok töltelékeként. Nevét vélhetően első használójától kapta, utalva arra, hogy a krém megfelel a franciás ízlésnek. A diós piskótalapra kávés fehércsokoládé mousse kerül, amelyet ganache koronáz meg.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Narancsos trüffeltorta

A csokoládé trüffel hagyományos összetevői csokoládékrém, kakaó, mogyoró vagy mandula. Általában gömbölyű vagy kúp alakú formában készítik. Elnevezése az eredetileg készített formájára vezethető vissza, amely hasonlít a "truffle" szóhoz, mely a szarvasgomba megfelelője. Tortaformában étcsokoládés tojásfehérjés lapok közé főzött csokoládékrémet rétegezünk, naranccsal ízesítjük. A mentes változat xilites étcsokoládés tojásfehérjés lapból és főzött laktózmentes narancsos csokoládékrémből áll.


Bounty torta

A méltán népszerű és jól ismert Bounty csokoládé ízvilága torta formába öntve. A főzött kókuszkrém valóságos kókuszbomba, melyet kakaós tortalapba töltünk. A mentes változat mandulalisztes kakaós piskótával és főzött laktózmentes kókuszkrémmel készül.


Zabos Mascarpone mousse torta

A Mascarpone igazából sajt, pedig nem annak tűnik.
A tehén tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Fehér színű, krémes, héjatlan. Lombardiából származik, házilag télen fejt tejből készítették. Kissé kalóriadús, de remek alapanyaga ennek a krémes csodának. Aszalt gyümölcsös és zabos alapra Mascarpone-val készült étcsokoládés és fehércsokoládés mousse-t rétegezünk.

 

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Fehércsoki mousse torta (málnás/áfonyás)

Könnyű, de elegáns desszert, amiben a kekszes alap, a fehércsoki mousse és a málna egy-egy falatban együtt alkotnak egészet. A légies textúrájú hab, azaz a - franciául sokkalta elegánsabban hangzó - mousse a 18. században kezdte meg azóta is töretlen karrierjét. Ekkortájt vette át az uralmat a franciaországi desszertek körében a hab alapokon nyugvó, a mai napig méltán híres csokoládéhab, a mousse au chocolat. Mousse tortánk 4 féle gyümölccsel rendelhető.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Somlói revolúció torta

A 2014. évi Magyarország Tortája verseny győztese, Damniczki Gyula Balázs, a székesfehérvári Damniczki Cukrászda tulajdonosának alkotása, aki egy mousse torta formájában gondolta újra a régi jó somlóit. A grillázstésztára rétegezett könnyed, elegáns, légies textúrájú étcsokoládé mousse, majd a narancsbetét fölé helyezett, ganache-zsal borított vaníliás fehércsokoládé habkrém olyan ízélményt kínál, amely valóban forradalminak nevezhető az eredeti édességhez képest.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Marcipános csokitorta

A klasszikus csokoládétorta étcsokoládés főzőtt krémmel töltött kakaós piskótatorta, melyet a marcipánpalást nem csak ünnepélyessé tesz, de ízét a keserűmandulával bolondítja, és sajátossá teszi ízvilágát.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Sacher torta

A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye. Egyfajta csokoládétorta, amely két réteg sűrű, nem túl édes csokoládés vajas felvert tésztából és a közöttük lévő vékony réteg sárgabaracklekvárból áll. A tetejét és az oldalát csokoládé-bevonat borítja. A híres monarchiabeli cukrászkülönlegességek egyike. Franz Sacher bécsi cukrászról kapta a nevét, aki a városi legenda szerint 1832-ben alkotta meg azt Metternich herceg kérésére. A mentes változat laktózmentes vajas felvert lapokkal és házi főzött xilites baracklekvárral készül, étcsokoládéval díszítjük.


Mirinda torta

Ki ne találkozott volna már az elmúlt évtizedekben minden keresztanya konyhájában készített üdítős süteménnyel. A Mirinda torta a hamisítatlan házi sütemények ízét hozza vissza asztalunkra. A piskóta alapra vajkrémes túrókrémet halmozunk, narancsos pudinggal fedjük. A mentes változat mandulalisztes kakaós piskótával, laktózmentes vajkrémes túrókrémmel és cukormentes narancsos pudinggal készül.


Mascarpone-s meggyes máktorta

A könnyű és mégis dúsan mákos tésztát Mascarpone-s fehércsokoládé mousse-szal, ganache-zsal és házi meggylekvárral párosítottunk.
A ganache krém az egyik legfinomabb főzött krém, intenzív csokoládé íze a fanyar meggyvelővel különleges koronája a mákos kevert tésztának.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Dobos torta

A Dobos-torta megalkotója Dobos C. József (1847–1924) híres pesti cukrászmester volt. Amikor 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető marad. Kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is. 1906-ban átadta az eredeti receptet a Fővárosi Cukrász és Mézeskalácsos Ipartestületnek, az ipartestületi tagok szabad felhasználására. Az eredeti recept szerint csokoládés vajkrémmel és égetett cukorral készítjük.

8 szeletes: 2800,-   12 szeletes: 3990,-   16 szeletes: 5040,-   Megrendelés >>

Brazil diótorta

 Diós piskóta csokoládé öntettel meglocsolva, tejszínes vanília krémmel töltve, durvára darált dióval megszórva és étcsokoládé forgáccsal körítve.
Teteje tejszínhabbal díszített.  A mentes változat diós tortalappal, laktóz,- és lisztmentes tejszínes vanília krémmel és pörkölt dióval készül.


Francia csokitorta

Ez egy igazi csokoládékülönlegesség, finom és elegáns.
Sokan a világ legfinomabb csokitortájaként emlegetik. Az biztos, hogy erre a tömény csokis, brownie-ra emlékeztető édességre képtelenség nemet mondani. Annak ellenére, hogy a francia csokitorta nem tartozik a kalóriaszegény édességek közé, érdemes engedni néha a csábításnak. Méltó desszert egy menüsor végén. A mentes változat erytrites étcsokoládés, laktózmentes vajas felvert alapra készül, étcsokoládés ganache-zsal.


Amerikai sajttorta (epres/áfonyás)

Amerikában a sajttortának két elterjedt fajtája van: a sajtkrémből és a ricottából készült változat. A sajtkrémből készült tortát New York-i sajttortának nevezik, és mindig sütik. Érdekességnek számít az is, hogy mindkét fajta eredete a New York-i bevándorlókhoz kötődik, mindkettő alapja graham kekszből készült massza és a sajtkrémhez alapvetően tojást és cukrot használnak. A New York-i sajttorta krémes, puha, tápláló, vastag és rendkívül ízletes. Sajttortánk 4 féle öntettel rendelhető. A mentes változat lisztmentes linzer alapon, laktózmentes tejfölös sajtkrémmel készül, a gyümölcs ragut erytrittel édesítjük.

 


Joghurttorta (epres)

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még a fogyókúrázók számára is engedélyezhető belőle egy-egy szelet. Könnyű, krémes és hűsítő, nem túl édes desszert. Joghurttortánk 5 féle gyümölccsel rendelhető. A mentes változat mandulalisztes, kakaós piskóta alapra laktózmentes tejszínes joghurttal és erytrites gyümölccsel készül.


Holland répatorta

A répatorta nagyszerű rágcsálnivaló: a finom fűszeres íz lágy, könnyű állaggal párosul, ami ellenállhatatlanná teszi a diós répás tésztát. Aki egyszer kipróbálja, újra és újra neki fog állni. A gyümölcskenyerekre emlékeztető fűszerezése miatt nemcsak húsvétkor vitathatatlan a létjogosultsága. A mentes változat lisztmentes diós répás felvert tészta, laktózmentes vajkrémmel töltve.


Tiramisu torta

A tiramisu olasz desszert, amely babapiskóta, feketekávé, Mascarpone sajt, tejszín, mandulalikőr és kakaó felhasználásával készül. A tirami sù olasz kifejezés átvitt értelmű jelentése „dobj fel”, ami a két koffeintartalmú összetevőre utal: a presszókávéra és a kakaóra. A mentes változatban laktózmentes tejszínes sajtkrém kerül a kávés mandulalisztes piskóta lapok közé.


Milotai mézes diótorta

Bacskó Szilárd és a budapesti Major cukrászda milotai mézes grillázstortája érdemelte ki 2013-ban az Országtorta címet, amely a legkedveltebb alapanyagokra épül: diós tojásfehérjés tortalapok közt tejszínes, mézes főzött krém, amit karamell réteg tesz teljessé. Ízvilága az Eszterházy-tortáéra hasonlít, de némileg könnyebb annál, mert a diókrém tejszín alapú, ellentétben a vajas krémmel készülő Eszterházy-tortával.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Szabolcsi almás máktorta

2012-ben elnyerte a Magyarország tortája címet, Pintér Zsolt veszprémi cukrászmester alkotása.
Aki szereti az almát és a mákot, annak feltétlen ki kell próbálnia. Remek tulajdonsága a csodás, főzött krémje, ami összhangban van az almával és mákkal. A mentes változat tojásfehérjés xilites mákos lappal, laktóz,-és lisztmentes vanília krémes tejszínhabbal és párolt almával készül.


Túrótorta (barackos/ málnás)

A kellemesen édes, könnyű tejszínes túrókrémet kiválóan kiegészíti a frissítő hatású gyümölcsréteg díszítés, melyet habkönnyű piskótára helyezünk.
Finom és hűsítő desszert, a túrókrém és gyümölcsök tökéletes összhangja. A mentes változat mandulalisztes piskóta alapra halmozott laktózmentes tejszínes túrókrém, barackkal díszítve. A friss gyümölccsel, idény jelleggel rendelhető ízeket feltüntetjük és folyamatosan frissítjük.


Eszterházy torta

Bár eredetéről megoszlanak a vélemények, valószínűsíthető, hogy a nagy ínyenc hírében állt galántai herceg, Eszterházy Pál Antal számára készítették el az eredeti receptet. Ennek nyomán tortánkban diós tojásfehérjehabból sütött lapok és diókrém rétegek váltogatják egymást, tetejét levélerezet mintában, csokoládéval csíkozott fondant, oldalát diópanír díszíti. A mentes változat laktóz,- és lisztmentes tejszínes vaníliakrémmel töltött, tojásfehérjés xilites diós lapokból áll, cukormentes étcsokival díszítjük.


Mascarpone-s csokis málnás torta

A Mascarpone Lombardiából származik, a 16. század végén kezdték el önálló termékként kezelni ezt az anyagot. A lefölözött tejet íróval gazdagították, borkősavval kezelték, és az így született anyagot nevezték el mascarponénak. Eredetileg bivalytejből készült, ma inkább a tehéntej-alapó mascarpone az elterjedtebb. A Mascarpone számos édes kedvenc alapja, mellyel a fanyar meggy és az étcsokoládés vajas tortalap kifogástalan harmóniában él együtt.

8 szeletes: 3600,-   12 szeletes: 5130,-   16 szeletes: 6480,-   Megrendelés >>

Zebrás túrótorta

Tökéletes édesség felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. A torta anyagában csíkos, megjelenésével elvarázsolja a gyermekeket. Kekszes alapon tejfölös túrókrémmel sütjük, az ínycsiklandó sült túrókrém ízével a csokoládé keveredik. A mentes változatban lisztmentes linzer alapra kerül a sült laktózmentes tejfölös túrókrém.


Feketeerdő torta

Egy tejszínes tortafajta, amely az 1930-as évektől kezdve terjedt el, elsősorban Németországban (Schwarzwälder kirschtorte). A legfontosabb alkotóelemei: a csokoládés tortaalap, cseresznyepálinkával ízesített tejszínes krém,  főzött meggylekvár rétegelve, meggy és reszelt csokoládé. A pontos eredete tisztázatlan, és nem feltétlenül a Fekete-erdőben keresendő. Tökéletes édesség az ünnepi alkalmakra, minőségi válogatott alapanyagokból.

8 szeletes: 2800,-   12 szeletes: 3990,-   16 szeletes: 5040,-   Megrendelés >>

Lúdláb torta

A lágy állagú, csupa csokis lúdláb tortát a csokoládés krém és rumos meggy teszi  csábítóvá. A hétköznapi pillanatokat is ünnepivé varázsolja, igazi kényeztető édesség. Lehet egy közös ebéd méltó befejezése, de különleges alkalmakhoz is méltó desszert. A mentes változat mandulalisztes kakaós piskóta alapra rendezett laktóz,- és cukormentes főzött meggyes csokoládékrém.

8 szeletes: 2800,-   12 szeletes: 3990,-   16 szeletes: 5040,-   Megrendelés >>

Oroszkrémtorta

Az igazi neve Oroszi-krém torta lenne, hisz egy híres magyar cukrász készítette ezt először. A két világháború közötti időszakban az Oroszi cukrászda Budapesten nagyon híres volt, az Auguszt és a Hauer cukrászdával együtt. Oroszi neve rövidült oroszra, ami miatt sokan vélik manapság úgy, hogy az oroszkrém tortának köze van az orosz nemzetiségű süteményekhez. Pedig igazi magyar édességről van szó. A piskóta lapokat tejszínes, rumos vaníliakrémmel töltjük, mazsolával dúsítjuk.

8 szeletes: 2800,-   12 szeletes: 3990,-   16 szeletes: 5040,-   Megrendelés >>

Paleo Bounty torta

A méltán népszerű és jól ismert Bounty csokoládé ízvilága torta formába öntve. A főzött kókuszkrém valóságos kókuszbomba, melyet kakaós tortalapba töltünk. Kókuszlisztes kakaós piskótával, főzött kókuszkrémmel és ganache-zsal készül.


Paleo totu torta (epres/áfonyás/málnás)

A totu vagy másnéven tojástúró. Tojásfehérje, só és citromlé felhasználásával készül, íze a túróhoz hasonlít, így teszi lehetővé, hogy tejmentesen készüljön ez a túrótortára emlékeztető remek édesség. Paleo tortánk nem csak tej-, hanem liszt- és cukormentes is, mandulaliszttel és xilittel készül. A totu torta 4 féle gyümölccsel rendelhető.
 


Paleo csoki mousse torta (meggyes/narancsos)

A légies textúrájú hab, azaz a - franciául sokkalta elegánsabban hangzó - mousse a 18. században kezdte meg azóta is töretlen karrierjét. Ekkortájt vette át az uralmat a franciaországi desszertek körében a hab alapokon nyugvó, a mai napig méltán híres csokoládéhab, a mousse au chocolat.
Paleo tortánk tej-,  liszt- és cukormentes, mandulaliszttel, xilittel étcsokimousse-szal és házi főzött cukormentes gyümölcslekvárral készül.


Almás-szilvás pite

Mindenki nagy kedvence az almás pite. A nagymama által készített, az otthoni ebédlőasztalról nélkülözhetetlen sütemény. Almás piténk szilvával kombinálva egy klasszikus ízvilágot képvisel.
Omlós tésztája 70% búzaliszt és 30% teljeskiőrlésű lisztből készül. A töltelék 80% alma és 20% szilva.

8 szeletes: 2400,-   Megrendelés >>

Kapros-túrós lepény

Lepényeink az igazi otthoni ízeket hordozzák magukban. A könnyed lágy túrókrém tökéletesen illik a porhanyós tésztához. Kaporral kombinálva a palóc táj jellegzetes ízvilágát idézi fel bennünk.
Omlós tésztája 70% búzaliszt és 30% teljeskiőrlésű lisztből készül. A lágy krémes töltelék alapja a tehéntúró.

8 szeletes: 3000,-   Megrendelés >>

Barackos-túrós lepény

Lepényeink az igazi otthoni ízeket hordozzák magukban. A könnyed lágy túrókrém tökéletesen illik a porhanyós tésztához. Barackkal kombinálva a nyár frissességét adja vissza nekünk.
Omlós tésztája 70% búzaliszt és 30% teljeskiőrlésű lisztből készül. Lágy krémes töltelék alapja a tehéntúró barack darabokkal.

8 szeletes: 3000,-   Megrendelés >>

Szív torta

Szív alakú marcipános csokitorta

8 szeletes: 3900,-   Megrendelés >>

Formatorták

Formatorta készítést egyedi egyeztetést követően vállalunk. Kérjük érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál a cukraszat@melodin.hu címen!

7000,-     Megrendelés >>

Paleo isler és linzer

Az islert közhiedelem szerint először I. Ferenc József tiszteletére készítették az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvő Bad Ischl fürdővárosban a ma is működő Zauner Cukrászdában (Zauner Konditorei) 1849-ben. A süteményt valóban itt találták fel, de több mint 100 évvel később: egy Richard Kurth nevű cukrász alkotta meg az 1950-es években. A sütemény összetételét nézve már az ókori rómaiak is készítettek valami ehhez hasonlót, de az biztos, hogy a linzi torta a 17. század közepén már létező sütemény volt, nevét pedig az Ausztriában található Linz városáról kapta. A doboz 3-3 db paleo Islert és Linzert tartalmaz.


Paleo csokigolyók

A népszerű paleo golyó sorozatot a Melódin Cukrászat fejlesztette ki. A gesztenye bonbon aszalt gyümölcsökből, datolyából, étcsokoládéból és gesztenyéből készült, meggyel a közepén.
A mogyorós puncsgolyóhoz mandulalisztet és kókuszolajat használtunk, xilittel édesítettük. A doboz 6 különféle paleo golyót tartalmaz.


Zserbó doboz

Az eredeti receptet névadója, a svájci származású Gerbaud Emil cukrász álmodta meg, aki bejárva Európát, végül Kugler Henrik hívására 1884-ben Budapesten telepedett le, hogy az előkelő belvárosi cukrászda vezetését átvegye. A svájci cukrász rövid idő alatt több újítást is megálmodott, köztük a zserbót, ami azóta is az egyik legnépszerűbb süteményünk. Hagyományosan cukrozott dió és savanykás barack- vagy szilvalekvár kerül az omlós tésztarétegek közé, tetejét pedig fényes csokimáz fedi. A doboz 5 szelet zserbót tartalmaz.

1200,-     Megrendelés >>

Édes teasütemény doboz

A doboz mini islert, linzert, valamint mini zserbó, sacher, puncs, Eszterházy szeleteket és kókuszcsókot tartalmaz. Töltőtömeg: 0,92 kg.

2500,-     Megrendelés >>

Sós teasütemény doboz

A doboz sajtos, köményes, lenmagos, mákos, szezámmagos sós teasüteményeket tartalmaz. Töltőtömeg: 1 kg.

2500,-     Megrendelés >>

Profiterol

Az egyik legfinomabb olasz desszert, melyet a képviselőfánkhoz lehetne hasonlítani. Minden hazai olasz étteremben biztosak lehetünk, hogy a tiramisu mellett ezt is kínálják. A profiterol az egész bolygón nagy népszerűségnek örvend, és ez valószínűleg így is marad, az édes gombócoknak nehéz ellenállni. A doboz 6 db töltött golyót tartalmaz.



















Marcipán galamb pár

Rózsaszín, lila és piros virággal rendelhető.









































Marcipán kéményseprő



Ár:

800,-

Darabszám:

<< Vissza a tortákhoz
Összesen: ,-
Hétfői napra csak EXPRESSZ tortáink közül tud választani!
  Áraink bruttó árak, az ÁFA összegét tartalmazzák. Áraink forintban értendőek.